Magnesiumin puutos vaivaa suomalaisia

Esimerkiksi krampit, iho-oireet, suonenvedot, levottomat jalat, rytmihäiriöt, korkea verenpaine, lihasjännitykset ja lihasvaivat voivat olla magnesiumin puutoksen oireita.
magnesiumin puutos


 


Magnesium on osallisena satoihin erilaisiin toimintoihin kehossa. Kehossa on ihan kaikkialla soluja, jotka janoavat magnesiumia terveeseen toimintaansa. Lihas-, iho- ja hermosolut tarvitsevat magnesiumia terveeseen soluaineenvaihduntaan, rentoutukseen ja puhdistukseen. Jos tämä synteesi ei toimi terveesti, syntyy terveysongelmia.Magnesiumin päivittäiseksi perustarpeeksi katsotaan naisilla 280 mg ja miehillä 350 mg


Pelkästä ravinnosta tuon määrän saaminen on vaikeaa, ja magnesiumin puutos onkin suomalaisten riesana. Erityisen hyviä magnesiumlähteitä ovat kuivattu basilika, kurpitsansiemenet, raakakaakao, hampunsiemenet, vehnäleseet, wakame merilevä, pellavansiemet, parapähkinä, auringonkukansiemenet ja täysjyvävilja. Magnesiumin imeytyminen ravinnosta ja lisäravinteista on yllättävän haastavaa. Monilla onkin selviä magnesiumin puutosoireita.

Magnesiumin vajaus ja toisaalta suuri tarve liitetään moniin erilaisiin terveysongelmiin: migreeni ja päänsäryt, epilepsia, astma, sydänvaivat, rytmihäiriöt, korkea verenpaine, diabetes, kivuliaat kuukautiset, PMS, vatsakrampit, levottomat jalat, krampit, masennus, stressi, unettomuus, ADHD, fibromyalgia, astma, kuulon aleneminen ja tinnitus, sappikivet, munuaiskivet, suolistosairaudet, osteoporoosi, paniikkikohtaukset, krooniset kivut, sepelvaltimotauti, korkea kolesteroli, syöpäsairaudet, ihosairaudet mm.atopia ja psoriasis.

Magnesium-kylpyhiutaleet ovat varsin miellyttävä tapa saada tarpeeksi tuota tärkeää ravinnetta.Magnesiumvalmisteet imeytyvät hyvin eritasoisesti


 


Eri magnesium-valmisteiden imeytyminen vaihtelee kovasti. On tärkeää saada magnesium kulkeutumaan solun sisään. Itse aikanaan heräsin huomaamaan, että osa valmisteista ei tuonut apua selviin puutosoireisiin, vaan aiheutti lähinnä vatsakipuja ja ripulia. Myöhemmin ymmärsin, että syynä on se, ettei magnesium imeydy. Varsinkin magnesiumoksidi aiheuttaa monille reippaita suolisto-ongelmia. Magnesiumin imeytymistä haittaa myös useiden lääkkeiden käyttö; mm.närästys-ja vatsahappolääkkeet (yli miljoona suomalaista käyttää) sekä diabeteslääkkeet haittaavat suoliston kautta imeytyvän magnesiumin imeytymistä. On jopa tahoja, jotka väittävät, etteivät näitä lääkkeitä käyttävät pysty käytännössä juuri lainkaan imeyttämään magnesiumia sisäisesti suoliston kautta, olipa magnesiumin muoto mikä tahansa.Palkitut Nordic Health magnesiumsuihkeet, -voiteet ja -kylpy imeytyvät tutkitusti hyvin.


Olen itse huomannut, että ihon kautta saatava luonnon magnesium, joka ei imeydy suoliston kautta, vaan tutkitusti suoraan iholta, lievittää nopeimmin magnesiumin puutosoireita. Nykyään suosittelen imeytymissyistä kaikille asiakkaille Nordic Health -magnesiumsuihkeita, magnesiumvoiteita ja magnesiumkylpyä, jotka on tutkittu Cardiffin Yliopistossa ja todistettu hyvin imeytyviksi ja tehokkaiksi.


On tärkeää, että tuotteiden imeytyminen on tutkittu, ei tarvitse sitten toivoa tai uskoa, että valmisteet imeytyvät, vaan yksinkertaisesti tietää asian olevan näin! Vahvasta magnesiumsuihkeesta on käynnissä maailman ensimmäinen kliininen tutkimus Northwick Park Hospitalissa, Englannissa.


Nordic Health suihkeilla, voiteilla ja kylvyillä on todettu myös se, että levititpä suihkeet/voiteet minne tahansa kehon kohtaan tai kylvetät jalkoja/kehoa magnesium-kylvyllä, kulkeutuu magnesium koko kehon lihasten ja hermotusten avuksi. Nordic Health magnesiumtuotteet eivät myöskään aiheuta vatsa- tai suolistovaivoja.

VINKKI: Eri magnesium-valmiste eri tilanteisiin:

Vahva, Original Magnesiumsuihke: Valitse, jos kärsit kovista päänsäryistä, migreeneistä ja lihaskrampeista.

Kipu-nivel -magnesiumsuihke:
Valitse tämä, jos kärsit seuraavista säryistä: olkapää, nivelet, lonkat, polvet, selkä tai jos levottomat jalat ovat kiusanasi. Suomen suosituin magnesiumsuihke!


Uni magnesiumsuihke: Valitse, jos sinulla univaikeuksia, vaihdevuosihikoilua, yöheräilyä tai kuukautiskramppeja vatsassa.

Recovery magnesiumsuihke: urheilijalle ja kuntoilijalle, lisää verenkiertoa, lämmittää ja buustaa lihakset suoritukseen ja palautumiseen.

Sensitive magnesiumsuihke: Herkälle ja atooppiselle iholle ja lapsille. Auttaa mm.kasvusärkyihin.

Magnesium Body Butter: Valitse tämä, jos sinulla kuiva iho. Myös atoopikoille ja psoriasiksesta kärsiville. Sopiva myös kasvovoiteeksi. Erinomainen hierontavoide.

Magnesium Lotion: Vahva, rasvaisemman ihon magnesiumvoide. Sopii myös hierontaan.


Magnesium kylpyhiutaleet: Tehotankkaus luonnon magnesiumia! Todella rentouttava ja unta antava. Loistava myös väsyneille ja turvonneille jaloille.