Luonto - paras lääkitsijä

Tässä blogissa haastatellaan Ruohonjuuren asiakaspalvelijaa Tuuliaa. Ruohonjuuren asiakkaat ovat saaneet nauttia Tuulian mukaansatempaavasta energiasta jo vuodesta 2009 alkaen. Haastattelun keskiössä ovat mahtavat A.Vogelin tuotteet. 
Luonto - paras lääkitsijä

Ruohonjuuri pinkaisi Alfred Vogelin jalanjäljille


Sain hauskan tehtävän: minun piti tehdä haastattelu Ruohonjuuren Tuuliasta. Ruohonjuuren asiakkaat ovat saaneet nauttia Tuulian mukaansatempaavasta energiasta jo vuodesta 2009 alkaen kun taas minä tapasin hänet ensi kertaa. Menimme lounaalle aikomuksenamme keskustella yhdessä A.Vogelin tuotteista. Meillä molemmilla on ollut ilo päästä vierailemaan Sveitsissä Alfred Vogelin kotitilalla sekä Vogelin tehtailla missä nämä suorastaan ikoniset tuotteet valmistetaan. Juttua riitti, sillä meillä molemmilla oli hyvinkin samanlainen suhtautuminen Vogelin tuotteisiin, ne kun ovat molemmilla kulkeneet elämässä mukana, ihan lapsuudesta asti.

Niinpä Tuulian vastaus, kysymykseeni hänen suhtautumisestaan A.Vogelin tuotteisiin, kuulosti hirvittävän tutulta: “Ette olisi ehkä parempaa ihmistä voineet tähän haastatteluun saada! Äitini on syöttänyt minulle niin kauan kun muistan nokkostabletteja eli Urticalcinia. Meillä on ollut aina käytössä Echinaforce ja mun lempisalaattikastike oli tehty Molkosanista. Äiti teki aina salaattikastikkeen siihen Molkosan-pohjaan ja minun kunnia-asianani oli aina se, että kun salaatti loppui, minä sain juoda sen kulhon pohjalla olevan lopun kastikkeen. Se oli minun mielestäni vaan niin hyvää. Nykypäivänä sitten myyn noita tuotteita työssäni Ruohonjuuressa ja se tuntuu kyllä tosi luontevalta. Se on niin tiukka ja vahva brändi.”Kerroin Tuulialle, että minulla on hyvin paljon samanlainen historia itsellenikin, eli en osannut lapsena kuvitellakaan elämää ilman vaikkapa Herbamare-suolaa, tai että se nyt vaan oli ainoa mitä meillä oli karkean merisuolan lisäksi. Tähän Tuulia vastasi nauraen ”No totta kai Herbamare!” Se oli niin itsestäänselvyys, että hän ei muistanut edes mainita sitä. Sävyeroja toki löysimme: Minulle Herbamare on tärkein kananmunan päällä, kun taas Tuulia rankkasi sen ykkösseuralaiseksi tomaatin.

Keskustelimme lisää Tuulian Sveitsin reissusta. Kysyin muuttiko matka jotenkin hänen suhdettaan A. Vogelin tuotteisiin? ”Totta kai se toi läheisyyttä, kun pääsi tutustumaan tuotteisiin niiden syntysijoilla. Mutta ennen kaikkea se avasi minulle mielettömällä tavalla Alfred Vogelin persoonaa. Minua ihastutti hänen ns. ihmisholistinen lähestymistapansa luonnonlääkintään. Esimerkiksi kun hänen klinikalleen tuli potilaita hakemaan apua eri vaivoihin, hän pisti heidät hyvin pian tilan töihin. Minua kiehtoo hurjasti tämä hänen ajatuksensa ihmisen fyysisyydestä ja sen vaikutuksesta luonnonlääkintään, jonka allekirjoitan vahvasti. Eli vaikka kuinka olisi ravinto ja luonnontuotteet kohdillaan, niin luonto itse, puhdas ilma ja fyysinen liikkuminen ovat aivan yhtä iso osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.”

Tuulia kertoi vaikuttuneensa, samoin kuin allekirjoittanut, taannoisen Sveitsin matkan jälkeen kaikista niistä puutarhoista ja pelloista mitkä tehtaiden ympärillä kasvoi. Todella iso osa raaka-aineina käytettävistä kasveista todella kasvavat siinä ympärillä. ”Se oli vaikuttava reissu, kyllä niitä tuotteita nyt myy ja tuotteiden myyntiä kouluttaa ihan eri tavalla. Käsitykseni A.Vogelin tuotteista, että se on ihan loppuun asti mietitty luksustuote, vaan vahvistui. A. Vogelin tuotteissa näkyy kokonainen elämäntyö ja enemmänkin, siihen on helppo nojata.”

Kirjoittanut: Olga Temonen