Luomukaakaot: Ken on heistä kaikkein maukkain?

Nyt otetaan luomukaakaoista mittaa! Asiakkaamme testasi Ruohonjuuren luomukaakaot - lue hänen kokemuksiaan blogistamme.
Luomukaakaot: Ken on heistä kaikkein maukkain?

Taannoin tekemäni iltateetestin suosio kirvoitti kokeilemaan läpi myös Ruohonjuuren kaakaovalikoiman. Jokaiseen kaakaoon päätin yhdistää erilaisen ulkoilun, onhan talvella ulkoilu aivan ehdoton yhdistelmä lämmittävän kaakaon kanssa. Kaakaotesti oli myös välittömästi hitti kotona, joten jokaiseen kaakaoon yhdistettiin myös sohvalla löhöily, miehen ehdotuksesta.

Ensimmäinen testikaakao oli Rapunzelin Tiger Quick-kaakao, haravointihommien päätteeksi. Pisteitä perheellisenä annan leikkisästä värikkäästä purkista. Luomukaakao oli hyvää sekä lämpimään veteen hämmennettynä ja maidolla. Itse juon kaakaoni aina kuumaan veteen sekoitettuna, tilkalla kermaa - kannattaa kokeilla! Tästä jauheesta valmistettu juoma maistui tummalle suklaalle tavallista markettikaakaota enemmän mistä ehdottomasti tuli plussaa tummansuklaan rakastajalta.

Pitkän koiran kanssa tehdyn metsäsamoilun jälkeen päätin kiehauttaa Big Tree Farmsin Tru Ra- kaakaon itselleni. AIVAN ihana tuhdin oloinen luomukaakao. Liekö makuun vaikuttanut jauheeseen sekoitettu merisuola, mutta tämä oli nappituote pitkän happihyppelun päätteeksi, iltapäivän piristeeksi.

Terassilla suoritetun kahvakuulailun kruunasin laittamalla testattavien kaakaoiden tyylikuningattaren Green&Black's Cocoa-kaakaon itselleni. Purkki on niin tyylikäs, että sen voi viedä lahjaksi kaakaon ystävälle paketoimatta. Tämän kaakaon maku oli puhtain, kun puhutaan kommervenkkejä tai persoonallisuuksia välttelevästä mausta, tämä on klassikko.

Huonon sään iltana, jolloin sattumalta päätimme alkaa katsomaan Sillan kolmatta kautta, tuntui sopivalta ottaa kokeiluun Clipperin Super Cosy drinking Chocolate. Pakollinen loskaloikinta koiran kanssa ja testivoittaja oli löytynyt. Tätä joimme viikon ajan joka ilta, koska maku oli vain ylivoimaisen ihana kummankin mielestä.

Teksti ja kuvat: Mia Backman