Lion´s mane eli siiliorakas tukee keskittymiskykyä ja petraa muistia

Tiesitkö, että lion´s mane kutsutaan joskus ninjasieneksi? Eikä suotta: lion´s mane auttaa lihasmuistin petraamisessa ja siten jeesii myös kamppailulajeissa menestyjiä. Lion´s manea kutsutaan toisaalta myös “onnensieneksi”, sillä se lisää tyytyväisyyden tunnetta ja sen sanotaan myös vahvistavan yhteyttä ihmisten välillä.
Siiliorakas eli Lion´s mane (Hericium erinaceus) on todellinen älysieni, joka pitää sisällään hermokasvutekijöitä. Sen on tutkittu tuovan apua mm. muistiin.

Suomenkin metsiin on piiloutuneena kahmalokaupalla vaurautta ja terveyttä tukevia resursseja. Lääkinnällisistä sienistä puiden siimeksissä lymyilee pakuri-, koppelo- ja lakkakääpien lisäksi muun muassa leijonanharjaksikin kutsuttu siiliorakas eli lion´s mane.

Eliökuntana sienet tuottavat aivan erilaista kemiaa kuin kasvit ja juuri sienissä niiden rihmastoissa piileekin iso osa metsiemme viisaudesta. Sieniä on enemmän kuin kasvilajeja ja jokaisella on oma tuikitärkeä tehtävänsä ekosysteemissä. Miljoonien vuosien evoluution ansiosta sienistä on tullut selviytymisen mestareita, jotka tarjoavat oivallisia avujaan myös terveytemme tueksi.

 

Siiliorakas (Hericium erinaceus)

Siiliorakas eli Lion´s mane (Hericium erinaceus) on todellinen älysieni, joka pitää sisällään hermokasvutekijöitä. Kognitiivisia kykyjäkin kasvattava siiliorakas on konttorirotan salainen ase, joka on kasvattanut viime aikana suosiotaan etenkin keskittymistä ja tarkkuutta vaativaa työtä tekevien keskuudessa. Siiliorakkaan on tutkittu tuovan apua muistiin, kognitiivisiin kykyihin ja hermoston suojaamiseen. Siiliorakkaassa on myös erityisiä hartsiaineita, jotka tukevat hermokasvutekijöiden tuotantoa kehossa (hermosolujen uusiutuminen ja suojaaminen).

Keskittymiskykyä, oppimista ja muistia parantava lion´s mane on oiva apu esimerkiksi opiskelijoille ja muille tietovirtojen pyörteissä seilaaville.

Siiliorakkaan popsimisen on havaittu myös kohottavan mielialaa. Sienen toimintamekanismeja ja lääkinnällisiä mahdollisuuksia tutkitaan tällä hetkellä mm. Alzheimerin taudin ja diabeteksen ympärillä.

Leijonanharjanakin tunnettu lion´s mane eli siiliorakas on myös herkullinen ruokasieni, jolla on siis myös poikkeuksellisen päteviä hyvinvointia tukevia ominaisuuksia. Viime vuosina siiliorakas on nostanut suosiotaan myös kulinaristien keskuudessa gourmet-ruokasienenä, josta hyvin kokattuna tulee esiin hivenen rapumaiseksikin kuvailtu makuvivahde.  Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä siiliorakasta on hyödynnetty erityksesti ruuansulatukset sutjakoittamiseen ja  vatsan alueen vaivojen hoitoon.

Siiliorakas pitää skarppina koko päivänHaluatko pysyä skarppina koko päivän? Silloin rientää avuksesi supersienen viitta liehuen lion´s mane! Lion´s mane (Hericium erinaceus) on hyväksi hermostolle ja siksi se onkin noussut suureen suosioon skarppiutta arvostavien keskuudessa. 

- Olen aina ollut kiinnostunut tavoista parantaa omaa suorituskykyäni ja erityisesti keskittymiskykyäni. Sen vuoksi lions Mane käytänkin lion´s mane säännöllisesti. Tämä supersieni parantaa hermoston terveyttä, lisää kognitiivisia toimintoja ja parantaa muistin toimintoja sekä ajattelukykyä, personal trainer Samuli Tolvanen kertoo.

 


Siiliorakas eli Lion´s mane (Hericium erinaceus) on todellinen älysieni, joka pitää sisällään hermokasvutekijöitä. Sen on tutkittu tuovan apua mm. muistiin.

Asiakkaamme suosittelee: FourSigmatic: Lion´s mane


”Loistava juoma-aines, jonka terävöittävät vaikutukset tosiaan pystyy tuntemaan. Helppokäyttöinen ja näppärä: kulkee ihan iisisti töissäkin mukana. Suosittelen muillekin toimistotyöläisille, jotka kaipaavat toisinaan lisää skarppiutta työskentelyynsä!" - Johanna

Work-biohakkerisuklaa: siiliorakasta maailman herkullisimmassa muodossa?

Work-nimellä paiskattu biohakkerisuklaa on funktionaalinen raakasuklaa, joka on kehitetty tuomaan lisätehoa työpäivään ja avuksi vaativiin tilanteisiin, kuten opiskeluun ja tietotyöhön. Tämä suklaa siis tekee muutakin kuin maistuu hyvälle.

Biohacker Centerin ja Foodinin yhteistyössä kehittelemän Work-suklaan tehoaineina temmeltää kotimaisen metsämustikan lisäksi Chocamine-uute (teobromiini) ja siiliorakasuute (lion's mane).

Suklaan sisältämän metsämustikan flavonoidit, erityisesti antosyaanit parantavat muistia ja tehostavat kognitiivista suorituskykyä. Lion's Mane - eli siiliorakasuutteen sisältämä Erinace A lisää hermokasvutekijöiden (NGF) tuotantoa erityisesti etuaivolohkolla. Alustavien tutkimusten mukaan siiliorakas parantaa myös muistia. Suklaassa vaikuttava Chocamine-uute on kaakaosta tehty tiiviste, jonka avulla saat yhdestä suklaalevystä irti usean suklaalevyn vaikutukset mm. polyfenolien, anandamidin ja teobromiinin osalta. Teobromiini on suklaassa esiintyvä kofeiinin tapainen stimulantti, jonka vaikutus on kofeiinia tasaisempi ja pidempi.

Work-nimellä paiskattu biohakkerisuklaa on funktionaalinen raakasuklaa, joka on kehitetty tuomaan lisätehoa työpäivään ja avuksi vaativiin tilanteisiin, kuten opiskeluun ja tietotyöhön.