Kutrit kunnossa - myös talven tuiverruksessa!

Asiakkaamme Mia Backman kertoo vinkkejä hiusten hyvinvoinnin tueksi. Kireä, kylmä pakkanen, pipo - mitä näitä nyt onkaan, joilla saada ikävästi kutiava päänahka riesakseen. Talvi ei ole kuontaloiden kulta-aikaa.
Kutrit kunnossa - myös talven tuiverruksessa!


 


Meillä tästä päänvaivasta kärsii erityisesti mieheni, herkkäihoinen hilseilijä. Hänen avukseen me olemmekin hankkineet hiusvesiä ja hoitavia shampoita, helpottamaan pahimpia oireita.

Dr. Hauschkan luksustuoteperheen Neem-hiusvesi, jonka oli tarkoitus helpottaa miestäni, päätyi lopulta minun käyttööni: Pehmeät ja ilmavat hiukset, sellaiset 80-luvun Elvital-mainoksen kutrit, onnistuivat ilman hiustenpesua tällä vedellä. Entisenä kuivashampooaddiktina tämä tuote yllätti tuloksillaan. Mieheni käyttöön jäi yhtälailla hyvä tuote, Weledan revitalising Hair Tonic. Ominaisuuksiltaan tämä hiusvesi oli ehkä vahvempi, kuten nimikin sanoo -raikastavampi siinä suhteessa, että tuote todella saa päänahan veren kiertämään. Tietenkin tästä tuli mieheni suosikki myös siksi, että se tuntuu vaikutuksiltaan tehokkaalta VÄLITTÖMÄSTI. Kukapa mies ei rakastaisi tehokkuuden tunnetta.

Shampoosuosikiksi on valikoitunut Logonan Katajashampoo hilseilevälle ja kutisevalle päänahalle. Katajashampoo kuulostaa ihanan luonnolliselta, muina ainesosina shampoossa on nokkosuutetta, koivunlehtiuutetta sekä mustapoppelia. Kotoisan mutta eksoottisen luonnonkosmetiikkashampoon käytön jälkeen mieheni päänahka voi paremmin jo muutamassa viikossa.

Omaan kuontalooni olen käyttänyt Santen Lava power -savishampoota. Päänahan erikoisongelmiin sekä rasvoittuville hiuksille tarkoitettu shampoo palvelee minulla täsmäshampoona rasvoittumisongelmaan. Itseä puistattaa pestä usein päänahan omia rasvoja liikaa jynssäävillä shampoilla ja on ollut vaikeaa löytää shampoo, joka auttaisi rasvoittuviin hiuksiin muttei kuluttaisi hiusta liikaa eikä ärsyttäisi päänahkaa. Tässä se kuitenkin on, kaikessa rauhoittavuudessaan. Olen myös pikkuhiljaa muodostunut savifanaatikoksi, joten juotavan saven lisäksi tämä tuntuu ihanalta uudelta savivaltaukselta arjen hyvinvoinnin saralla. Nyt uskallan pestä hiukset useasti viikossa miettimättä, kuinka paljon saatan vahingossa samalla vaurioittaa hiuksiani.

Teksti ja kuva: Mia Backman, Ruohonjuuren asiakas