KIMCHI - Fermentoitujen vihannesväsäelmien aatelia!

Kimchi on Koreasta kotoisin oleva, fermentoimalla valmistettava herkku, joka helisytteleekin jo monien Ruohonjuuren asiakkaidenkin makuhermoja. Kimchin historia ulottuu yli 1500 vuoden päähän ja alunalkaen se oli tapa saada kasviksia säilymään talven varalle.
KIMCHI - Fermentoitujen vihannesväsäelmien aatelia!
Kimchissä pieniksi hakatut vihannekset paiskaavat kättä mausteisen (inkivääriä, valkosipulia ja chiliä sisältävän) kastikkeen kanssa. Koko komeus hapatetaan saviruukuissa ja nautitaan valmistuttuaan sellaiseen ruuan lisukkeena.

Ruohonjuuren valikoimiin elokuun alkumetreillä astellut Kim Kong Kimchi on fermentoitujen vihannesväsäelmien aatelia!

Pastöroimaton, vegaaninen, gluteeniton ja maultaan addiktiivisen ihana Kim Kong -kimchi löi Ruohonjuuren makuraadin suorastaan ällikällä! Kimchi on täydellinen lisuke lautaselle. Sopii salaatteihin, perunoiden, nuudelien tai riisin lisänä. Siinä on lämpimän mausteinen, syvän kirpeä maku. Tämä vahvasti mausteinen kimchiunelma on vegaaninen viettelys - usein kimcheissä käytetään kalakastiketta.

Kim Kong Kimchin perustana on baechu-tyylinen kimchiresepti. Raaka-aineina paistattelevat luomulaatuinen, käsinleikattu kiinankaali, porkkana ja kevätsipuli. Aikutlaatuisen aromin tälle kimchien kuninkaalle antavat gochugaru-chillihiutakeet, joiden maussa on aistittavissa hiven savuisuutta. Täyteläistä umami-makua Kim Kong -kimchiin puolestaan täräyttää miso.

Kimchi - sitä suolistosi söisi!

Suurimpana syynä kimchin räjähdysmäisesti kasvavaan suosioon lienee suolistotietoisuuden kasvu. Entistä useampi tietää nykyään, että suoliston hyvinvoinnista huolehtiminen tukee terveyttä varsin kokonaisvaltaisesti. Maitohapattamalla valmistettu kimchi sisältää suoliston bakteerikannan terveyttä tukevia, eläviä probiootteja. Kimchin popsiminen onkin terveysteko - ja huisin herkullinen sellainen!

Kimchin vatsaystävälliset vaikutukset perustuvat fermentoinnin ohessa sen sisältämään, ruuansulastusta buustaavaan inkivääriin.