Kikherneistä potkua päivääsi!

Mainion makuiset kikherneet ovat ravinteikasta ruokaa, joka maistuu koko perheelle. Ne sopivat loistavasti salaatin lisukkeeksi, leivän päälle hummuksena tai niitä voi napostella vaikka leffaherkkuna.
Kikherneistä potkua päivääsi!Kikherneistä saat varsin vähällä vaivalla monipuolisesti erilaisia ravintoaineita mm. kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, rautaa, sinkkiä, mangaania, seleeniä ja folaattia. Kikherneet pitävät olon kylläisenä pitkään ja tasapainoittavat verensokeria, sillä ne sisältävät paljon proteiinia (20 g/100 g) ja kuituja (12 g/100 g). Kikherneet eivät välttämättä herkkävatsaisille sovi niiden sisältämien oligosakkaridien vuoksi, jotka saattavat aiheuttaa epämiellyttävää turvotuksen tunnetta.

Ruohonjuuresta löydät luomulaatuisia kikherneitä kuivattuina tai valmiiksi keitettynä. Kuivat kikherneet tulee liottaa hyvin vedessä 10-12 h ja sen jälkeen huuhdella ja keittää raikkaassa vedessä tunnin ajan. Alla oleva mausteinen resepti sopii hyvin naposteluun tai salaatin lisukkeeksi.

Kikherneherkku
Keitettynä kikherneitä (240g kuivapaino) TAI 1 tölkillinen keitettyjä kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1/2-1 tl chilihiutaleita
1 tl juustokuminaa
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen kookossokeria
1 tl valkosipuli- tai villivalkosipulijauhetta
1 tl tulista currya
1 tl tulista paprikajauhetta
1/2-1 tl savuchiliä

Sekoita mausteet huhmareessa tai erillisessä kipossa ja sekoita kikherneiden kanssa. Levitä uunipellille ja paista 175 asteessa 45min. Lisää tulinen savuchili vasta paistamisen jälkeen.

Kikhernejauho on kasviskokin salainen ase!

Ruohonjuuresta löydät myös kikhernejauhon, joka gluteenittomuutensa ja monikäyttöisyytendä ansiosta on suorastaan ampaissut suureen suosioon. Kikhernejauho pitää esimerkiksi kasvispihvi- ja pyörykkätaikinat napakasti kasassa. Siksipä kikhernejeuho sopiikin korvaamaan kananmunan oikein oivallisesti monenmoisia vegemurkinoita väsättäessä.

Asiakkaamme suosittelee kikhernejauhoa:

"Kikhernejauho, toimii kuin kananmuna, mutta säilyy paremmin! Kikhernejauhoa täytyy aina olla saatavilla, koska se toimii oivana sidosaineena kaikenlaisissa taikinoissa, niin makeissa muffinsseissa kuin suolaisissa kasvispihveissäkin. Oma ehdoton suosikkini on kikhernekäs eli munaton munakas, joka syntyy kikhernejauhoista, vedestä ja mausteista. Kannattaa kokeilla."
- Saija