Ketokombuchat ovat vähäsokerisia viettelyksiä!

The Good Guys -sarjan ketokombuchat sammuttavat janon railakkaan raikkaasti - ja vähemmällä sokerilla. Mistä näissä kukkeissa kulauteltavissa oikein on kyse? Sen saat selville tästä jutusta.
Ketokombuchat ovat vähäsokerisia viettelyksiä!

Ketokombuchoissa on muita The Good Guys -sarjan kulauteltavia vähemmän sokeria ja siksi ne sopivat myös ketogeeniseen ruokavalioon - ja tietysti myös kaikille muillekin sokeria kartteleville.

Ketokombuchoissa on alle kaksi grammaa sokeria 100 millilitraa kohti, eli alle seitsemän grammaa per pullo, mikä tekee niistä yhteensopivan ketogeenisen ruokavalion kanssa. Toki uudet ketokombuchat ovat tervetullut uutinen muillekin sokerin kanssa tarkkana oleville, vaikka ei ketodieetillä olisikaan, Krister Häll The Good Guys:lta kertoo.

Ruohonjuuri Keto kombucha

The Good Guys -sarjan muutkaan kombuchat toki eivät ole mitään sokeripommeja vaan niiden sokeripitoisuus on sangen matala verrattuna mehuihin ja limonadeihin.

Ketokombuchassa erikoisuutena on myös se, että sen fermentointiin käytetään vain höyrytettyä vihreää Sencha-teetä (eikä lainkaan mustaa teetä), mikä tekee siitä erilaisen muihin The Good Guys kombuchoihin verrattuna.

- Vihreä Sencha-tee tuo kombuchan makuun enemmän omenasiiderimäistä vivahdetta. Lisäksi ketokombucha on pidempään fermentoitunutta, joten sen upeat orgaaniset hapot maistuvat suussa aavistuksen vahvempana happamuutena, The Good Guys:in kombuchamaakari taustoittaa.

Pirkkalassa toimiva, artesaanimeingin kombuchapanimo kehitteli ketokombuchat asiakastoiveiden motivoimina; innokkaat kombuchafanit ja ketoilijat olivat jo tovini toivoneet vähäsokerisempia hörpiskeltäviä.

Projekti sai vauhtia, kun Ketokamun Olli Kolehmainen heitti The Good Guysille haasteen tehdä herkullinen kotimainen ketokombucha. Useiden tuotekehitysversioiden jälkeen resepti hioutui valmiiksi, Krister valottaa uutuusjuomiensa taustaa.

Ketokombuchoiden valmistuksessa erityisenä haasteena oli löytää tasapainoinen makuprofiili käytettävän teen, sokerin ja etikkaisuuden suhteen.
Valmistuksessa käytettävä tee rytmittää syntyvän kombuchan makuprofiilia voimakkaasti. Scobyn ruokinta on puolestaan sokerin määrän ja ajan funktio, joita säätämällä saadaan bakteerit ja hiivat tuottamaan erilaisia määriä orgaanisia happoja, jotka luonnollisesti muodostavat kombuchalle sen uniikin maun.

Mahtavia makuja vähemmällä sokerilla

Ketokombuchoiden makumaailma on kuivempi ja aavistuksen etikkaisempi kuin muissa The Good Guys -kombuchoissa.

Arctic Berryssä hibiskus tuo mukavaa kukkaisuutta arktisen tormakkaan puolukkaan. Arctic Berryssä käytetään kylmäpuristettua puolukkamehua varmistaen, että juomassa on tallella kaikki puolukan terveelliset polyfenolit, The Good Guys:ilta kuvaillaan.

Tropical Rain taas tuo mukanaan tuulahduksen tropiikista ananaksen ja mintun mojovien makujen siivittämänä.

- Käytämme kombuchaan kylmäpuristettua luomuananasmehua, jolloin mukaan saadaan trooppinen pommi hedelmän omaa C-vitamiinia ja mangaania.

Ketokombuchat on suunnattu erityisesti ketoilijoille ja heille, jotka haluavat vähentää sokerin määrää ruokavaliossaan. Toki ketokombucha on erinomainen vaihtoehto ruokapöytään, saunaan tai hellepäivän hengailuun kenelle tahansa, Krister Häll suosittelee.

Kaikki The Good Guysin kombuchat, ketokombuchat mukaan lukien, valmistetaan suurella rakkaudella käsityönä Pirkkalassa. Artesaanikombuchassa korkean laadun ja messevän meiningin todellakin maistaa!