Ketokamu on valmisruokavallankumouksen asialla!

Ketokamun ideana on tehdä ketogeenisen ruokavalion noudattamisesta vaivatonta ja maukasta. Siksi tuotevalikoimassaan onkin fiksuja valmisruokia ja mojovan makuisia välipaloja, jotka kaikki sopivat ketoilijoiden lisäksi myös vegaaneille - ja maistuvat niin hyviltä, että niitä voi huoletta suositella ihan kaikille!
Ketokamu on valmisruokavallankumouksen asialla!

Ketokamun filosofia kiteytyy käsitteeseen win-win-win, eli tarkoituksenaan on, että kaikki hyötyvät Ketokamusta, niin yksittäiset ihmiset kuin koko maailmakin.

- Jokaisella ketokamulla on vuosien kokemus hiilihydraattitietoisesta sekä ketoruokavaliosta, ja olemme nähneet, miten loistavia tuloksia tällä ruokavaliolla saa erilaisiin terveysongelmiin. Markkinoilla ei ole  ollut yhtään ketoruokavalioon sopivaa valmisruokaa eikä puhtaaseen, lisäaineettomaan ketoiluun sopivaa herkkua, joten halusimme korjata tämän tilanteen, Ketokamun reseptivelho ja ketoguru Evliira Krebbe taustoittaa.

- Haluamme helpottaa ihmisten ketoilua ja yleensäkin terveellisen ruokavalion noudattamista. Vaikka kannustammekin ihmisiä laittamaan ruokaa kotona, ei siihen aina kuitenkaan ole mahdollisuutta. Joskus on vain liian kiire, tai väsyttää liikaa tai ei muuten vain ole mahdollista laittaa ruokaa. Tällöin on hyvä tietää, että kaupassa on saatavilla valmisruokia ja herkkuja, joita voi napata mukaansa ja nauttia ilman morkkista.

Ketokamu-keitot ovat täyttävää ja terveellistä sapuskaa

Ensimmäisiä Ketokamu-tuotteita olivat Kukkis- ja Parsis-keitot, jotka ovat helppoa työ- ja retkievästä ja ne maistuvat tarvittaessa kylminäkin.

- Tarkoituksenamme on tehdä lisäaineettomia, täyttäviä ja ravinteikkaita aterioita. Yleensä kasviskeitot eivät ole kovin täyttäviä, joten pohdimme, miten keittoihimme saa tarpeeksi rasvaa ja proteiineja -- hiilarimäärän nousematta -- jotta ne sopivat ketoruokavalioon ja pitävät kylläisenä pitkään kuitenkaan nostamatta verensokeria. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyimme juuri niihin huippuihin raaka-aineisiin, joita keittomme Kukkis ja Parsis sisältävät. Esimerkiksi kaalikasveilla on monia terveyshyötyjä, samoin oliiviöljyllä ja kookoksella, joita kumpikin keitto sisältää runsaasti. Herneproteiini puolestaan on vatsaystävällinen kasviproteiinivaihtoehto ja siksi lisäsimme sitä keittoihin niin, että niistä saa tarpeeksi proteiinia yhdelle aterialle. Yksi Ketokamu-keittohan siis toimii mitä mainioimmin kokonaisena ateriana, koska siitä saa tarpeeksi energiaa, luonnollisia rasvoja ja proteiinia, Elviira kertoo.

Hyvissä herkuissa ei ole mitään pahaa

Keittojen jälkimainingeissa valikoimiin tuli kimara terveellisempiä herkkuja, joiden suurin hyöty lienee niiden luonnollisuus ja varsinkin se, että ne pitävät nauttijansa verensokerin tasaisempana kuin vastaavat sokeriset tuotteet.

- Emme halua tehdä Ketokamu-herkuista ällömakeita, vaan sanotaanko hienostuneen makeita. Usein sokerittomat makeiset, suklaat ja muut namit maistuvat kuitenkin todella makeilta. Haluamme osaltamme vieroittaa ihmisiä tästä luonnottoman makeasta makumaailmasta ja auttaa heitä nauttimaan luonnon omista mauista, Krebbe taustoittaa.

- Ketokamu-herkut sopivatkin ketoilijoiden lisäksi aivan kaikille, jotka haluavat vähentää sokerin käyttöään ja syödä lisäaineetonta, ravitsevaa ja meille lajityypillistä ruokaa.

- Moni hyötyy ruokavalion järkeistämisestä ja herkuttelu on sallittua - kunhan se tehdään järkevästi, eli liikaa hiilaria ja kehollemme epäluonnollisia aineksia välttäen ja ravinteikkaita herkkuja nauttien. Ketokamu-tuotteiden on tarkoitus auttaa sekä arkipäivän ruokavalion että herkutteluhetkien järkeistämisessä, Elviira opastaa.

Ketokamujen herkkujen suurin hyöty lienee niiden luonnollisuus ja varsinkin se, että ne pitävät nauttijansa verensokerin tasaisempana kuin vastaavat sokeriset tuotteet.

Ketokamu valmisruokavallankumousta rakentamassa!

Ketokamulla on tarkoituksena tarjota ravitseva, lisäaineeton ja vähähiilihydraattinen vaihtoehto aina kun ihminen haluaa syödä tai juoda jotain. Keitot ja suklaaherkut ovat siis vasta alkua!

- Meillä on tavoitteena - ei enempää eikä vähempää - kuin #valmisruokavallankumous, jossa kannustamme kaikkia vaatimaan että saatavilla on ravinteikasta, lisäaineetonta ja laadukkaista raaka-aineista tehtyä valmisruokaa silloin, kun itse ei jaksa tai pysty laittamaan ruokaa, Elviira julistaa.

- Itse emme myöskään pysty kaikkeen, joten haastamme muutkin ruokaa tekevät yritykset panostamaan enemmän laatuun ja käyttämään nykytietoa valintojensa pohjana. Esimerkiksi lisäaineettomuus ei ole mahdotonta tai edes vaikeaa ja mahdollisimman hento raaka-aineiden prosessointi tulisi olla avainasemassa ruuantuotannossa. Ruokahan tulisi määritellä terveyttä edistävänä, ei vain nälkää siirtävänä välineenä, hän täydentää.

- Nykyaikana on valtavasti tietoa kuinka ruokaa voidaan tuottaa kestävästi maapalloa hoitaen. Olemme todella tiedonjanoisia ja haluamme oikeasti tehdä parhaita valintoja. Siksi aiomme pyytää parviälyltä apua kun kohtaamme haasteita. Meillä on Ketokamu sisäpiiri -niminen ryhmä Facebookissa, jonne ovat tervetulleita kaikki maailmanparantajat yhdessä pohtimaan tulevaa, ja osallistumaan talkoisiin paremman huomisen puolesta, Elviira kehottaa.

Ketokamu: mistä kaikki sai alkunsa?

Ketokamu sai alkunsa Kolehmaisen Ollin tuskastuttua jo vuosia sitten siihen, että markkinoilla ei ole vähähiilihydraattisia tai ketoruokavalioon sopivia lisäaineettomia valmisruokia. Olli alkoikin pohtia, voisiko hyvää vähähiilihydraattista ruokaa saada markkinoille win-win-win -ajatuksella, jolloin hommasta hyötyisivät kaikki.

Hän ei itse kuitenkaan ollut varsinainen reseptinikkari ja siksi mullistui tapahtuikin Ollin törmättyä ketoguru Elviira Krebberiin, jonka kanssa yhdessä päätettiinkin perustaa Ketokamu, johon mukaan lähtivät myös Olli Posti ja Markus Lundström.

Ketokamun porukalla onkin vahva tietämys siitä, missä elintarviketeollisuudessa ja -markkinoilla on parannettavaa. Plakkarissa on myös valmiita ketoreseptejä yli 1000 kpl ja myös tuotteistamisosaamista löytyy. Tältä pohjalta ponnistaen Ketokamulla on varmasti edessä loistava tulevaisuus! Avita sinäkin sitä Ketokamu-antimilla herkuttelemalla!