Ketokamu ja järkevän syömisen ihanan helppo arki

Tiesitkö, että hävikkiuhan alaiset Ketokamu-keitot lahjoitetaan Hurstin ruoka-avulle? Valmisruokavallankumoukselliset Ketokamu-murkinat parantavat siis arkea monellakin tavalla. Lue blogistamme Ketokamu-Elviiran mietteitä jokapäiväisistä ruokavalinnoista.
Ketokamu ja järkevän syömisen ihanan helppo arki

Moni Ruohonjuuren asiakas on varmaan huomannut hyllyissä Ketokamun keitot ja suklaaherkut sekä niissä kurkistelevan Ketokarhun. Myös Ketokamun tarina lienee monelle tuttu joko Ruohonjuuren blogista tai sosiaalisesta mediasta.

- Pari vuotta sitten perustetun yrityksemme ensimmäisiksi tuotteiksi valikoituivat markkinoiden parhaimmiksi valmisruoiksi pyrkivät vegaaniset kasvissosekeitot Kukkis ja Parsis, jotka ovat alusta asti löytyneet Ruohonjuurista, Ketokamun Elviira Krebber kertoo.

- Vallankumouksellisilla valmisruokakeitoilla ratkaisimme omia ongelmiamme kiireisen arjen keskellä - miten saisi helppoa ruokaa oikeasti terveyttä edistävällä tavalla ja niin, ettei kohta olisi taas nälkä. Ravitsevat luomuraaka-aineet yhdistettynä todella kevyeen käsittelyyn valmistuksessa takaavat aterian, jonka syömisestä omatunto ei kolkuta, vaan saa tuntea tehneensä vain hyvää sekä itselleen että ympäristölle. Toisekseen, ketoruokavaliota noudattaville ei kaupasta juurikaan löytynyt mitään lisäaineetonta ja ravitsevaa valmisruokaa.

Itse asiassa keittojen tuotekehitys lähti kysymyksestä, voiko valmisruokaa edes pystyä tekemään terveellisesti. Asiaa tutkittiin perinpohjaisesti ja tutkailun tuloksena Ketokamu löysikin oivalliset yhteistyökumppanit Kasvis Galleriasta sekä Foodinista. Siitä Ketokamun tarina alkoi: valmisruoasta, jolla ei ole juuri muuta samaa markkinoiden muiden keittojen kanssa kuin pakkaus.

- Sisältö ratkaisee tässäkin asiassa, ei kaunis markkinointipuhe. Puheet eivät auta oman terveytemme kohentamisessa, vain aidot teot, jolla valmisruoka saadaan aidosti hyvinvointia tukevaksi. Siksi haluamme tehdä kaikkemme valmisruokavallankumouksen eteen, Ketokamun Elviira julistaa.

Jokainen Ketokamu-tiimiläisistä innostui aikoinaan superfoodeista eli erityisen ravinteikkaista ruoka-aineista.

- Mietimme, miten paljon valmisruokaan voisi lisätä superfoodeja ja pian hoksasimme tekevämme valmista superfoodmixiä, luomua supervalmisruokaa ja vieläpä Suomessa valmistettuna! Hankimme jopa tuotteittemme rasvat parhaista lähteistä: Kreetan oliiveista ja Aasian kookoksesta. Samalla ne toimivat erityisen bioaktiivisen profiilinsa vuoksi myös keiton luonnollisina säilöntäaineina, joten meidän ei tarvitse lisätä E-koodeja keittoihimme.

Valmisruokakeittojen jälkeen valikoimiin asteli lisäkimara arkea helpottavia tuotteita, kuten välipaloiksikin sopivat, ei-niin-makeat suklaaherkut. Kesällä supersuosioon rynnistyvät upouudet, funktionaaliset Ellu-elektrolyyttijuomajauheet, joilla saa hyvänmakuista juomaa nesteyttämään ja mineralisoimaan kehoa. Yli 80 mineraalia sisältävä Ellu on markkinoiden monipuolisin elektrolyyttijauhe!

- Tuotteemme tunnistaa hyvästä olosta. Olemme kaikki Ketokamussa ravintopuolen ammattilaisia, joten terveelliset valinnat ovat olleet jo yli vuosikymmenen lautasellamme. Siksi haluamme Ketokamun tuotteista niin hyviä ja laadukkaita, että voimme nauttia niitä hyvällä omallatunnolla ja varmuudella siitä, että ne tekevät kaikella saralla vain hyvää: vievät nälän pitkäksi aikaa ja estävät nälkäkiukun sekä tuovat tärkeitä ravintoaineita kehoon ilman lisä- ja torjunta-aineita, Elviira Krebber taustoittaa.

Ketokamun arvot - rohkeus, hyvinvointi, kekseliäisyys ja läpinäkyvyys - eivät ole tyhjää sanahelinää, vaan arvot toteutuvat pontevan pienyrityksen toiminnan jokaisessa kohdassa.

- Kuljemme tuotekehityksessä omaa polkuamme tutkien ja selvittäen asioita perin pohjin. Kannustamme työntekijöitämme ottamaan vastuuta ja viemään asioita oma-aloitteisesti eteenpäin. Toiminnallamme on positiivinen vaikutus yrityksen asiakkaisiin, työntekijöihin ja ympäröivään yhteiskuntaan. Haluamme tehdä hyvää kaikille. Uusien mahdollisuuksien näkeminen ja erilaisten näkökantojen esiintuominen on yksi tärkeimmistä voimavaroistamme. Toimimme eettisesti oikein ja toimintamme kestää avoimen tarkastelun. Pyrimme tekemään asiat aina paremmin ympäristön kannalta ja viemään asioita aina oikeaan suuntaan, Ketokamun Elviira kertoo.

Ketokamu tekee hyvää: ylijääneet keitot lahjoitetaan Hurstin ruoka-apuun

Ketokamut ovat sitä mieltä, että hyvä olo ja hyvinvointi kuuluu kaikille. Siksi yritys auttaakin heikommassa asemassa olevia ja lahjoittaa 90 % ylijääneistä keitoista Hurstin valinnalle ruoka-apuun jaettavaksi.

- On tärkeää tarjota kaikille parempaa ruokaa, myös niille, joilla ei välttämättä ole resursseja panostaa omaan hyvinvointiinsa. Kun voi hyvin, on helpompi tehdä parempia valintoja myös muilla elämän osa-alueilla, Elviira toteaa.