Keinolihatodellisuus kutsuu!

New Yorkin reissulla Ruohonjuuren väki maisteli Impossible burgeria, eli eri kasvisproteiineista prosessoitua lihankorviketta. Rapakon takanakin keinolihatodellisuus on vasta alussa, mutta Impossible Burgerin lisäksi muutamia muitakin varsin vaikuttavia ratkaisuja on jo kehitetty.
Impossible BurgerKoko homman pihvi eli Impossible Burger on täysin vegaaninen, mutta seurueen lihaa syövät eivät havainneet mitään koostumuksellista tai maullistakaan eroa lihan ja vegeviritelmän välillä. Seurueemme kaksi yli 20 vuotta lihaa syömättä ollutta ruohonjuurelaista tunsivat kokemuksestaan suurta hämmennystä -  purilaisen popsimistuokio oli täynnä tunteita laidasta laitaan.

- Eka haukku aiheutti todellisen tunnekuohun, enkä heti ollut ihan varma, että tohtiiko syömistä enää jatkaa. Rohkaisin kuitenkin mieleni - ja se kannatti: jokainen puraisu maistui aina edellistä paremmalta, pitkään vegaanina ollut Ruohonjuuren ostopäällikkö Jussi Aimola toteaa.

Lihateollisuus näyttäisi olevan jo lähitulevaisuudessa ison mullistuksen edessä. Taloudellisestikin hyvin vaikutusvaltaiset tahot sijoittavat näinä aikoina lihaa korvaavien kasvisproteiinituotteiden kehitykseen.

Kun yli 20 % kaikista kasvihuonepäästöistä syntyy eläintuotannosta, on kasvispohjaisten korvikkeiden markkinoilletulo iso asia myös ympäristön kannalta. Eläimistä puhumattakaan.

Me Ruohonjuuressa toivotamme Impossible Burgerin kaltaiset innovaatiot lämpimästi tervetulleiksi kylmähyllyjämme notkuttamaan. Mitä pikemmin, sen parempi!