Kalaöljy – kenelle ja miksi? Hyvinvointivalmentaja Samuli Tolvasen vinkit

Lue tästä hyvinvointivalmentaja, personal trainer Samuli Tolvasen vinkit kalaöljyn hyödyistä!
Balanstri Omega 3

Kalaöljy on tärkeä omega – 3 rasvahappojen lähde. Omega 3 -rasvahappojen vaje voi ennen pitkää johtaa monenlaisiin ongelmiin, niin urheilun suorituskyvyn kuin terveydenkin kannalta.

Kalaöljyn sisältämät rasvahapot (EPA/DHA) ovat elintärkeitä rasvoja elimistöllemme, sillä kehomme ei voi muodostaa niitä itse. Siksi on erityisen tärkeää saada ne ruokavaliosta.

Kalaöljyn omega-3 -rasvahappoja tarvitaan lukuisissa elimistön aineenvaihduntaprosesseissa ja ne huoltavat muun muassa verisuonia ja sydäntäsi ja tasapainottavat hormonitoimintaasi.

Nykyajan ihmisen kudokset sisältävät omega-3 ja omega-6 rasvoja suhteessa 1:20. Optimaalinen suhde tulisi olla 1:1. Tässä on huikea ero, jossa monella voi olla monella hyvin paljon korjattavaa, jos ruokavaliosta puuttuu kalan tai kalaöljy kapseleiden syönti.

Kalaöljyn hyödyt:

  • Lisääntynyt lepoenergiankulutus

  • Rasvanpoltto tehostuu:  omega-3 rasva aktivoi rasvanpolttoon tarvittavia geenejä ja sulkee rasvan varastointiin vaikuttavia geenejä

  • Laadukas kalaöljy parantaa aivojesi ja muistisi toimintaa

  • Lihasmassan kasvu. Kalaöljy parantaa lihastesi insuliiniherkkyyttä

Jos et syö kalaa 2-3 kertaa viikossa, on helpoin tapa lisätä omega-3 rasvahapot ruokavalioosi lisäravinteiden kautta. Kun otat 3-5 kalaöljykapselia päivässä, varmistat riittävän omega-3 rasvahappojen saannin päivittäin. Myös nestemäinen, laadukas kalaöljy on fiksu valinta.

Vinkit: personal trainer Samuli Tolvanen

Hyvää kalaöljyvalmistetta löydät Ruohonjuuresta! Nyt tammikuussa saat esimerkiksi tarttuvin tarjoushinnoin huippusuositut ja -laadukkaat Balanstri-kalaöljyt. Testaa ja innostu itsekin!