Jos joka ilta ei lamppu sammu...

Testaa unen tuloa avittavia teelaatujamme ennen petiin pehmahtamistasi - ja saatat hyvinkin todeta lampaiden laskemisen olevan täysin turhaa touhua! Lue blogistamme asiakkaamme arviot Ruohonjuuren iltatee-mauista.
Jos joka ilta ei lamppu sammu...


 


Asiakkaamme testasi Ruohonjuuren iltateet - lue arvionsa tästä:


--------
Rakastan arkea ja rutiineja, niissä on onnen siemen. Aamulla syödään aamiainen ja juodaan uutisia lukien kahvi, illalla syödään iltapala ja nautitaan hämärässä valaistuksessa iltatee.


Jotta saan eniten irti teestä, täytyy minun tietenkin löytää itselleni sopivin teemaku. Tämän selvittämiseen sopikin Ruohonjuuren iltateevalikoiman juominen läpi, ja makujahan riitti. Jotta en olisi keittiönatsi, sai mies tietenkin maistaakseen samat laadut ja mielipiteenkin suhteen kuuntelin häntä auliisti.

Iltateet olivat paketeiltaan rauhoittavan sinisiä yhtä lukuunottamatta. Yogi-teen Bedtime Rooibos-Vanilja oli hehkuvan punainen ja erottui muutenkin rooibos-pohjaisena mukavasti. Tämä tee olikin ehdottomasti mieheni suosikki, maun vahvuudenansiosta.


Kevyttä makuelämystä arvostaville voisin suositella English Tea shopin Sleepy Me-teetä, hienostunut ja kevyt maku oli vienon viehättävä.

Joka ilta testiviikon ajan nautiskelimme myös teet yhdessä. Mukava tapa saada vaikka epäterveelliselle iltanapostelulle vaihtelua on maistella näitä kuumia juomia, joissa on itsessään makuja. Olisiko tämä myös sitä arkiromantiikkaa ja yhdessä pysähtymistä?

Iltateet sisältävät usein joko kamomillaa tai laventelia, niinkuin näistäkin kokeilemistani valtaosa sisälsi. Yogi-teen klassisessa Bedtime-teessä oli lisäksi fenkolia ja valerianaa, vuonna 2012 makupalkinnon voittanut tee olikin erottuvasti fenkolin hajuinen ja makuinen, mielenkiintoinen ja kokeilun arvoinen ehdottomasti.


 


Vuonna 2014 makupalkinnon niin ikään napannut Pukkan Night time (Iltatee) oli erityislaatuinen koska laventelin sekaan oli laitettu muun muassa limeä, joka teki teestä lähes tarjonnan parhaan.

Clipperin kahdesta iltateestä Organic Sleep easy oli tavanomaisempi, mutta laadultaan erinomainen kuten Clipperit tuppaavat olemaan. Silti, oman makutestini voittajaksi nousi kirkkaasti Clipperin Snore&Peace. Hieno, ihanalta tuoksuva harmoniselta tuoksuva tee, jossa oli makua.

Teksti ja kuva: Mia Backman