Hyvää matkaa Höyhensaarille - muutama vinkki parempaan nukkumiseen

Melatoniini on unihormoni, jonka eritys on yksilöllistä. Myös nukahtamista edistävien ja rauhallista unta avittavien ravintolisien toimivuus riippuu henkilöstä: yksi valmiste toimii yhdelle, toinen toiselle. Nukkumattia houkuttelevien ravintolisien toimivuus vaihtelee myös ajoittain: jossain elämänvaiheessa toimii yksi valmiste, ja toisina taas toinen.
Hyvää matkaa Höyhensaarille - muutama vinkki parempaan nukkumiseen

Hyviä yöunia helpottavia ravintolisiä on Ruohonjuuressakin kosolti - jos yhden tehon huomaa omakohtaisesti heikkenevän, kannattaa avuksi  kokeilla jotain toista.

Rauhoittava 5HTP-aminohappo avuksi rentoutumiseen ja unipulmiin

5-HTP-aminohappo edistää unensaantia ja rauhoittumista sangen tehokkaasti. 5-HTP muuttuu aivoissamme serotoniiniksi. Serotoniini on melatoniinin lähtöaine, jolla on voimakas rauhoittava vaikutus. Se on myös mukana säätelemässä vuorokausirytmiä eli uni-valveaikaamme. 5-HTP on siis serotoniinin ja melatoniinin esiaste, joka saattaa hyvinkin auttaa mielialaa kohentamisessa, unettomuuden hoidossa, jännityspäänsärkyssä, PMS-oireisissa ja masennuksessa. Mikäli käytössä on mielialalääke, suositellaan valittavaksi jokin muu tehotuote kuin 5-HTP.

Puhdas+ Unijauheen sisältämät kamomilla, inositoli, glysiini ja melatoniini yhdessä ovat todella tehokas apu rauhoittumiseen ja unen tulon edistämiseen. Unijauheessa tehoaineena temmeltävä, rauhoittava glysiini-aminohappo on yksi tärkeimpiä hillitseviä hermovälittäjäaineita aivoissamme. Siksi se onkin suuressa suosiossa unen heikosta laadusta kärsivien keskuudessa. Unijauheessa mukana on myös lempeästi tyynnyttävää kamomillaan sekä inositolia, joka on B-vitamiinin kaltainen aine. Inositoli on tarpeellinen aivojen välittäjäaineiden kuten serotoniinin ja asetyylikoliinin oikealle toiminnalle.

Valeriaana on Nukkumatin paras kaveri

Valeriaanaa eli rohtovirmajuurta käytetään laajalti unettomuuteen, hermostolliseen jännittyneisyyteen ja rauhattomuuteen. Valeriaana on erityisen hyvä valinta silloin, kun nukkumisvaikeudet johtuvat stressistä tai hermostuneisuudesta. Ruohonjuuresta valerianaa löytyy monessa muodossa: teesekoituksissa, ravintolisänä yksittäin tai tehokkaana Fytocoplex-sekoituksena, jossa mukana on myös aminohappo 5-HTP, melatoniini, kärsimyskukka, lehmus ja sitruunamelissa.

Melatoniini on luonnollinen hormoni, joka pitää huolta unijaksoistamme ja säätää oikean nukahtamisajankohdan. Pienikin melatoniinilisä saattaa auttaa silloin, kun muut asiat ovat kunnossa (eli esimerkiksi stressi on pois). Kärsimyskukka, lehmus ja sitruunamelissa lievittävät stressiä sekä rauhoittavat kehoa ja mieltä. 

Melatoniini on unihormoni, jonka eritys on yksilöllistä. Myös nukahtamista edistävien ja rauhallista unta avittavien ravintolisien toimivuus riippuu henkilöstä: yksi valmiste toimii yhdelle, toinen toiselle.

Magnesium rauhoittaa, rentouttaa ja tuudittelee unten maille - muista valita oikea magnesium-muoto!

Terranovan SmoothMag-jauhe on hyvä apu iltaisin nautittuna niin kehon jännityksiä lievittämään kuin unentuloakin houkuttamaan. Se on suunniteltu tukemaan hermoston rauhoittumista, jonka vuoksi se auttaakin tehokkaasti rentoutumaan erityisesti iltaisin tai stressaavana aikana. Jauhe sisältää magnesiumin lisäksi luontaisesti rauhoittavia kasveja, hermostolle tärkeää B6-vitamiinia sekä magnesiumin hyödyntämistä edistävää frukto-oligosakkaridia ja inositolia. SmoothMag-jauheen magnesium on vatsaystävällisessä bisglysinaattimuodossa ja inositoli auttaa rauhoittamaan hermostoa. Vihreä kauranverso (Avena Sativa) ja montmorencykirsikka (sisältää luonnollista melatoniinia ja hermostoa tukevaa kaliumia, magnesiumia, kalsiumia ja B-vitamiineja) rauhoittavat hermostoa ja mieltä.

Myös muut magnesiumvalmisteet voivat tuoda apua uneen. Erityisesti magnesiumtauraatti, jossa tauriini mm. rauhoittaa kehoa ja lisää välittäjäaine GABA:n muodostumista, joka taas on hermostoa rauhoittava ja unenlaatua parantava hermovälittäjäaine. Magnesiumin muodoista malaatti voi sen sijaan jopa piristää!

Puhdistamo-sarjan Iltamagnesiumissa magnesiumglysinaatti yhdessä lempeän yrtti-yhdistelmän kanssa rentouttaa ja rauhoittaa. Iltamagnesiumiin lisätehoa tuovat kärsimyskukkauute, L-teaniini sekä aminohappo 5-HTP.

Tauriinista apua nukahtamiseen

Tauriini on rikkiä sisältävä aminohappo, jonka pääasialliset käyttökohteet ovat sydämen ja verisuonten terveys, korkea verenpaine, ahdistuneisuus ja hermojännitykset. Se toimii sydämen vahvistajana lisäämällä kaliumin ja magnesiumin määrää sydänlihaksessa. SIten se auttaa normalisoimaan sydämen sykettä ja supistuksia. Tauriini toimii hillitsevänä hermovälittäjäaineena aivoissa saaden aikaan rauhoittavan vaikutuksen, voi auttaa myös unettomuudessa. Kuntoilijoiden keskuudessa tunnettu tauriini-aminohappo toimii hillitsevänä hermovälittäjäaineena aivoissamme saaden aikaan rauhoittavan vaikutuksen sekä kehoon että mieleen.

Pukkan Latte-ainekset ovat myös lempeitä ja rauhoittavia iltajuomia. Biomedin Tyyni-juomajauhetta kannattaa myös nauttia ennen petiin pelmahtamista. Tyyni-jauheen tryptofaani edistää niin luontaista melatoniinin kuin serotoniinin tuotantoa.