Hyvä suolistomikrobisto - vahvempi vastustuskyky

Kun pidät huolta suolistosi kunnosta, tuet terveyttäsi varsin kokonaisvaltaisesti. Suoliston bakteerikannalla on vaikutusta myös vastutuskykyymme.
Terranovan luomulaatuinen inkivääri kapselimuodossa auttaa ruuansulatusta. Hyvä suolistomikrobisto tukee terveyttäsi varsin kokonaisvaltaisesti.

Suoliston mikrobiflooraan kuuluvia mikrobilajeja on huomattavasti enemmän kuin Vilkkilässä kissoja: kymmeniä tuhansia.  Tavallisesti suolistosta löytyy nelisensataa eri bakteerilajia, joiden määräsuhteet vaihtelevat. Jokaisen ihminen on laulun arvoinen ja jokaisen suoliston mikrobisto on yksilöllinen.

Hyödyllisten bakteerien tehtäviä elimistössämme

Lactobacillus- ja bifidobakteerit ovat kaikkein tutkituimpia suolistomme hyödyllisisistä bakteerikannoista. Näitä bakteerikantoja käytetään usein ravintoterapeuttisesti ärtyneen suolen ja suolistotulehdusten oireisiin sekä vuotavan suolen oireyhtymän yhteydessä.  

Nuo vatsassamme vilistelevät pikkuapulaiset puuhaavan monenlaista. Toimenkuvaansa kuuluvat mm. nämä tehtävät:  

  • Ruuansulatuksen tukeminen
  • Auttavat torjumaan haitta-aineiden pääsyä elimistöön. 
  • Immuniteetin tukeminen
  • Ummetusta ja ripulia vastaan taisteleminen
  • Suoliston pH-tasapainon säätely
  • K-, A- ja B-vitamiinien ja entsyymien valmistus 
  • Rasvahappojen muodostaminen
  • Tukevat sIgA-tasoja. sIgA on immunoglobuliini vasta-aine, joka on tärkeä osa suoliston immuniteettia. 

 

Suoliston vaikutus vastustuskykyyn

Vastustuskykymme tehtävänä on suojella kehoa erilaisilta taudinaiheuttajilta. Jotta vastustuskykymme olisi vahva, meidän on saatava riittävästi ravintoaineita monipuolisesta ja runsaasti värikkäitä kasviksia ja marjoja sisältävästä ruokavaliosta. 

Stressi tekee hallaa niin ruuansulatukselle kuin vastustuskyvyllemmekin. Jos ruuansulatus ei esimerkiksi stressin johdosta toimi normaalisti, myöskään suoliston immuunisolujen toiminta ei ole parhaimmillaan.  Myös suoliston pinnan heikentynyt kunto vaikuttaa ravinteiden imeytymiseen ruuasta ja verenkiertoon voi sen myötä päästä läpi haitallisia partikkeleita. Siksi vastustuskyvyn tukemisen tulisi lähteä ensisijaisesti suoliston kunnostamisesta ja ruuansulatuksen tehostamisesta.

Suoliston bakteerikannan saattaa suistaa epätasapainoon siis esimerkiksi stressi, joka vaikuttaa haitallisesti bakteerikannan kirjoon ja ruuansulatukseen. Epäterveellinen ruokavalio ja runsas sokerin käyttö, myrkyt ja toksiinit sekä alhainen vatsahappotaso saattavat myös saada aikaan sen, että huono bakteerikanta valtaa hyviltä mikrobeilta alaa suolistossamme.

Terveen mikrobiflooran muodostumiseen ja ylläpitoon voi onneksi itse vaikuttaa!

Terveellinen, kasvispainotteinen ruokavalio hoitaa vatsaamme - etenkin, kun siinä on mukana tarpeeksi.i prebioottisia kuituja.

Hermoston tasapainon tukeminen ja stressin välttäminen ovat tekoja terveyden puolesta - myös suoliston näkövinkkelistä vilkuillen.  Liiallinen sokeri ja alkoholi joutavat myös pois päiväjärjestyksestä, kun tavoitteena on suolistomikrobiston hyvinvointi. Paukkuja kannattaa muutenkin pistää vatsan ja ruuansulatuksen toiminnan tukemiseen - kuidut ja kasvikset ovat kavereitamme! Suoliston mikrobiston hyvinvointia voi tukea myös tasapainoisella probioottivalmisteella.

Näitä tuotteita vatsasi valitsisi

Terranovan lisäaineettomat ja synergiset tuotteet ovat laatu- ja terveystietoisen valinta ruuansulatuksen ja vatsan bakteerikannan tukemisen. 

Terranovan tuotteet ovat täysin lisä- ja täyteaineettomia ja vegaanisia. Tuotteissa käytetyt rohdoskasvit on tuorepakastekuivattuja, jolloin kasvien entsyymit ja ravintoaineet säilyvät koskemattomina.

Terranova Ruuansulatusentsyymit & probiootit

Kätevä yhdistelmä Terranovan suosittuja Digestive Enzyme Complex– ja Probiotic Complex –tuotteita.  Mukana mm. fenkolia, inkivääriä ja isotakiaisjuurta.

Terranova Life Drink 227 g & 454 g

Suoliston kuntoa  ja yleistä hyvinvointia tukeva ravintojauhe, joka sisältää ruuansulatusentsyymejä, probiootteja, prebiootteja, viher- ja marjajauheita ja hyviä rasvahappoja.

Terranova Inkivääri 350 mg 

Luomulaatuista, tuorepakastekuivattua inkivääriä kapselimuodossa. Hyödyllisiä vaikutuksia mm. ruuansulatukselle.