Hurmaannu hunajasta!

Hunaja on luonnon oma makeutusaine, täydellinen luonnontuote, joka pitää Sinusta huolta. Se on maukas ja monipuolinen elämänkumppani sekä tutkitusti yksi ekotehokkaimmista elintarvikkeista.
hunaja

Tiesitkö, että mehiläistuotteille on povailtu valoisaa tulevaisuutta jopa antibioottien korvaajina?Moni käyttää hunajaa lentsun loitontamisessa ja yskän hillitsemisessä - ja propolista kurkkukivun ja hammassäryn karkottamisessa. Mehiläistarhojen arvoituksellisista antimista löytyy varsin päteviä työkaluja, joilla jokapäiväistä eloa ja oloa voi päivittää entistäkin ehommaksi. Makeanhimokin karkoittuu käden käänteessä, kun nappaat teelusikan kärjellinen hunajaa suoraan purkista suuhusi.

Hunajan valtti on sen monipuolinen ravintoainekoostumus - ja ravintoaineiden loistava imeytyvyys. Vaikka hunaja on toden totta terveyttä tulvillaan, ei sen terveysvaikutuksista ole sallittua juuri pukahdella. EU kieltää hunajan hyötyjen julistamisen, koska hunajan koostumus on joka kerta erilainen eivätkä kaikki terveysvaikutukset päde kaiken maailman hunajille.

Hunajaa on kuitenkin tutkittu - ja tutkitaan edelleen, kovaa kyytiä. Kuopiossa tehtyjen tutkimusten mukaan suomalainen hunaja on mainio troppi etenkin yöllistä yskää lievittämään. Yskännitistystroppi syntyy näin: liuota kaksi ruokalusikallista hunajaa lämpimään juomaan ja nauti iltapuhteiksesi. Hunajalusikallisten tempaisemisen on todettu lievittämään öistä yskää jopa apteekkien yskänlääkkeitä tehokkaammin - ja ihan ilman turhia lisäaineita!

Mehiläisiä tekemässä hunajaa

Mehiläisyhdyskunnan omat antibiootin korvikkeet: Propolis, perga, hunaja, siitepöly ja kuningatarhyytelö


Tutkimusnäyttöä on kertynyt myös ihmisten parissa mehiläistuotteiden avuista antibioottien korvikkeina. Hunajan on huomattu lievittävän mm. matala-asteista tulehdusta. Etenkin suomalaisten tattari- ja horsmahunajien on myös todettu tappavan bakteereja.

Uusiseelantilaisten mehiläisten tarmokkaasti keräämän, arvokkaan manuka-hunaja hyödyt haavanhoidossa, kurkkukivun nitistämisessä ja erilaisten tulehdusten hoidossa ovatkin jo laajasti tiedossa. 

Suomalainen hunaja on usein maailman puhtaimmaksi ylistettyä - ja aina kuumentamatonta, jolloin kaikki tärkeät ravintoaineet ovat hunajissamme visusti tallella.

Ruohonjuuren hunajat ovat jo parinkymmenen vuoden ajan tulleet Pesosen mehiläistarhoilta.

- Mehiläisten parissa on kulunut pitkälti yli 30 vuotta. Tarhamme sijaitsevat Sastamalan ja Hämeenkyrön alueilla, missä maasto on peltojen, metsien ja pienten vesistöjen kirjomaa. Kukkavalikoima mehiläisillämme on hyvin monipuolinen, Pesosen Mehiläistarhojen Esa Pesonen kertoo.
mehiläinen

Henkilökuntamme suosittelee:


"Siitepöly on syksyn tehoagentti, joka pitää vireystilan huikeana. Ajatella, että siitepölyssä on koko ympäröivän luonnon moninaisuus ja kaikkien kasvien se kaikkein parhain tuotos yhdessä teelusikallisessa. Pesosen siitepölyssä on valtavan laaja kasvien variaatio, sillä purkissa on monenvärisiä siitepölypalloja. Huippuyhdistelmä myös ekaluokkalaisen kaura-aamupuurossa: kaakaovoi, baobab-jauhetta, hunajaa ja kultaisia siitepölypalloja ripoteltuna pinnalle. Njam!"  - Hanna

Joko tunnet pergan?


Perga eli mehiläisleipä on mehiläisten käsittelemää maitohappokäynyttä siitepölyä, jonka mehiläiset ovat varastoineet kennoihin ruuakseen. Maitohappokäymisen saavat aikaan mehiläisen syljen sisältämät maitohappobakteerit. Maitohappokäyminen pehmittää siitepölyhiukkasen kovan kuoren, jolloin sen sisältämät ravintoaineet ovat tavallista siitepölyä helpommin ihmiselimistön hyödynnettävissä. Perga kerätään pesien kennoista käsin! 

Perga toi apua mehiläishoitajan arkeen - pergan käytön hyödyt:

Perga on mehiläishoitaja Esa Pesosen oma suosikkituote. Eikä syyttä: 

- Mistään en voi olla yhtä kiitollinen kuin pergasta. Valvoin yöni yli 40 vuoden ajan ja pergan löydettyäni tilanne muuttui, Esa hehkuttaa. Pergan hyödylliset ominaisuudet perustuvat sen sisältämään tryptofaani-aminohappoon, joka vaikuttaa sekä serotoniinin että melatoniinin tuotantoon.

 

Mikä ihmeen propolis?


Huiman suosion saavuttanut, antiseptisesti vaikuttava propolis buustaa tutkitusti vastustuskykysi kukoistukseen, edistää suoliston terveyttä, tuo apua karhealle kurkulle ja vaikuttaa suotuisasti myös hengityselinten terveyteen. Propolis voi tutkimusten mukaan myös suojata soluja hapettumisvaurioilta ja auttaa kehoa suojautumaan ulkopuolisilta vaikutteilta.  

“Propoliksella lähtee alkava flunssa lipettiin liukkaasti. Aivan huippu tuote lentsun loitolla pitämiseen. Tärkeää on ottaa tämä heti ensioireiden ilmaannuttua. ”  - Mari