Helppoutta ja onnistumisia ketogeenisiin leipomuksiin!

Ketokamun monipuolisella Leivontamixillä leivot gluteenittomasti ja vähähiilihydraattisesti – ja ihanan helposti!
Helppoutta ja onnistumisia ketogeenisiin leipomuksiin!

Keitoistaan ja Elluistaan tunnetun Ketokamun Leivontamix on ainutlaatuinen, ketoystävällinen ja luontaisesti gluteeniton jauhoseos, jolla loihdit toinen toistaan herkullisempia suolaisia ja makeita leipomuksia.

Tällä yhdellä jauhoseoksella teet niin muhkeat leivät, maukkaat pizzapohjat kuin herkulliset piirakatkin – sekä tietysti kunnon keksit, kielenvievät donitsit, ihanat letut, maittavat muffinit, komeat kakut ja paljon muuta!

Mutta mistä kaikki alkoi ja mikä tekee Ketokamun leivontajauhosta ainutlaatuisen? Annetaanpa Elviira Krebberin, Leivontamixin kehittäjän kertoa:

- Missionani on tuoda oikeasti hyvinvointia tukevia vaihtoehtoja niin ketoilijoille kuin gluteenittomia tuotteita käyttävillekin. Markkinoilla olevat gluteenittomat jauhoseokset ovat hyvin lisäaine- ja tärkkelyspitoisia ja näin ollen harmillisen kyseenalaisia terveyden kannalta. Haluan auttaa ihmisiä voimaan hyvin. Koska kaikenlaiset leipomukset ovat olennainen osa melkeinpä mitä tahansa ruokavaliota, ne tulee voida tehdä myös terveellisesti – ja helposti – ja siksi haluan mahdollistaa tämän mahdollisimman monelle, Elviira julistaa.

Oman terveytensä gluteenittomalla ja sokerittomalla ketoruokavaliolla palauttanut Elviira on paneutunut ketoleivontaan jo lähes 15 vuoden ajan. Ketoreseptikuningattarenakin tunnettu ja ketoruokavaliosta itselleen ammatin kehittänyt Elviira on julkaissut mm. blogeissaan, artikkeleissaan ja kirjoissaan yli tuhat reseptiä, mukana myös monia makoisia leipomuksia. Elviira – yksi Ketokamun perustajista – olikin siis parhaimpia mahdollisia henkilöitä kehittämään monipuolisen ja korkealaatuisen leivontajauhoseoksen.

Leivontamix on markkinoiden paras gluteeniton ja ketoystävällinen jauhoseos

Korkealaatuiseksi Leivontamixin tekee mm. sen ravinteikkuus ja lisäaineettomuus. Kaikki ainesosat on tarkkaan harkittu ja luomuaineksia käytetään mahdollisuuksien mukaan. Ketokamut ovat valinneet esimerkiksi kookos- ja mantelijauhon sekä psylliuminkuorijauheen luomuna. Jopa nostatusaineet on tarkoin mietitty: Leivontamix ei sisällä esim. leivinjauhetta vaan luonnollisempia, fosfaatittomia nostatusaineita kuten viinikiveä ja ruokasoodaa. Tuotteen heraproteiini on erityisen hellävaraisesti tuotettua kotimaista laatuheraproteiinia. Gluteenittomuuden lisäksi Leivontamix on laktoositon, soijaton, viljaton ja fosfaatiton. Siinä ei ole myöskään käytetty palkokasveja.

Ketokamun Leivontamix on hyvin vähähiilihydraattista, joten se sopii kaikille, jotka haluavat vähentää sokerinkäyttöään ja herkutella järkevämmin. Leivontamix ei myöskään nosta verensokeria, kuten tärkkelyspitoiset gluteenittomat jauhot. Leivontamixissä on vain 8,6 g hiilihydraatteja 100 g:ssa jauhoja. 1 dl jauhoja painaa 37 g, ja siitä riittää pitkälle, joten lopputuotteiden hiilarimäärä jää hyvin alhaiseksi. Esim. Leivontamixillä leivotuissa kekseissä on keskimäärin 0,5 g hiilihydraattia per keksi, ja vuokaleivässä 0,4 g hiilihydraattia viipaletta kohden. Melkoisen vähähiilarista siis!

Leivontamix ratkaisee monta kotiketoleipurin ongelmaa – yhdellä pussilla

Usein kuvitellaan, että ketoleivonta on kallista. No, onhan se, jos joudutaan käyttämään erikoisia aineksia, jotka vielä maksavatkin paljon. Myös markkinoilla tällä hetkellä olevilla hinnakkailla ketojauhoseoksilla saa usein leivottua vain vähän jotain tiettyä leivonnaista, vaikkapa yhden leivän tai pizzapohjan per pussi. Helppoja ratkaisuja kaipaavan ketoleipojan on siis tarvinnut käyttää monia erilaisia pussukoita: yksi sämpylöihin, toinen pizzapohjaan, kolmas kakkuun, jne.

Nyt ketoleipominen on helppoa: Ketokamun Leivontamixillä voit leipoa helposti kaikenlaiset kielen vievät gluteenittomat ketoherkut yhdestä ja samasta pussista. Esimerkiksi kuohkeaan ja hyvin koossa pysyvään leipään tarvitset vain Leivontamixiä ja munia – et muuta! Riittoisuutensa vuoksi Leivontamixillä leipominen on huokeaa: yhdestä Leivontamix-pussista voit leipoa esimerkiksi ison tiikerikakun, 32 pientä lettua, 7 muffinia ja 1 mukileivän.

Ketoleivonta voidaan kokea haasteelliseksi myös pitkien ainesosaluetteloiden takia. Resepteihin menee helposti yhtä jos toistakin ja vielä useampaakin ainetta. Ja yleensä kaikki ketoleivonta-ainekset on joutunut ostamaan itse. Aina niitä ei edes välttämättä löydä tavallisista ruokakaupoista. Leivontamix ratkaisee tämänkin ongelman, sillä yhdessä pussissa saat kaikki tarvittavat ainekset eikä esimerkiksi eri jauhojen seoksia tai erillisiä nostatusaineita tarvita.

Leivontamix on myös oiva vierasvara. Enää ei tarvitse leipoa erilaisia leipomuksia eri ruokavalioihin sopivaksi. Leivontamixillä leivotuista leivonnaisista pitävät niin ei-ketoilijat kuin myös moni ruoka-aineallergikko: onhan Leivontamix gluteeniton, laktoositon, soijaton, viljaton ja yksinkertaisesti ravinteikas ja maistuva. Leivontamix-herkkujen syöjän ei siis tarvitse olla ketoruokavaliolla nauttiakseen niistä. Leivontamixillä saa aikaan niin makoisia herkkuja, ettei perhe tai vieraat edes huomaa syövänsä viljattomia ketoleivonnaisia!

Helppokäyttöisyytensä vuoksi Leivontamix sopii myös vasta-alkajalle tai kiireiselle leipurille. Eikä tässä vielä kaikki: Ketokamut ovat tehneet kaiken sinulle mahdollisimman helpoksi. Voit ladata yli 20 reseptiä sisältävän ilmaisen e-reseptikirjan Ketokamun verkkosivuilta ja valita reseptin vaikeusasteen mukaan.

Leivontamixistä ja leivontaongelmien ratkaisusta puhuttaessa on pakko mainita vielä kerran terveellisyys ja hyvinvointi. Leivontamixin kaikki ainesosat on tarkkaan mietitty ja varmistettu, että ne täyttävät korkeat laatukriteerit. Ravinteikkuutensa ja luonnollisuutensa vuoksi Leivontamix on markkinoiden fiksuin gluteeniton jauhoseos ja luonnollisesti turvallinen myös keliaakikoille ja yksinkertaisesti kaikille, jotka haluavat pitää verensokerin tasapainossa. Ilmaisessa e-reseptikirjassa Ketokamut kertovat lisää, miksi käyttävät juuri niitä ainesosia, joita Leivontamixissä on käytetty. Voit ladata reseptikirjan osoitteesta ketokamu.fi/leivontamix.

Lisää reseptejä, vinkkejä, tukea ja apua löydät Elviiran ylläpitämästä Facebookin Ketoleipurit-ryhmästä, johon kaikki Leivontamixistä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Yhteisössä voit jakaa kuvia ja reseptejä omista Leivontamix-luomuksistasi, esittää reseptitoiveita ja kysellä kaikenlaista Leivontamixiin liittyvää. Ryhmässä on myös arvontoja. Elviira julkaisee Ketoleipureissa monia ekslusiivisia Leivontamix-reseptejä, joita ei ole missään muualla.

Koska Ketokamut ovat niin innoissaan, että Leivontamix on saapunut myös Ruohonjuureen, Elviira kehitti varta vasten ihan omat, ekslusiiviset reseptit Ruohonjuuren blogin lukijoita varten. Iloisia leipomishetkiä!

Gluteeniton, laktoositon ja kananmunaton pikku Parsis-piiras (4-6 annosta)

Pohja:

Täyte:

  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1/2 l puhdistettuja sieniä silputtuna
  • 1 Ketokamun Parsis-keitto
  • 1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • 1 tl psylliuminkuorijauhetta
  • 1/2 tl merisuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • oliivi- tai kookosöljyä paistamiseen

1. Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
2. Valmista täyte: kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää öljy.
3. Lisää pannulle sipuli ja sienet. Paista koko ajan sekoitellen, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja sienistä on haihtunut kaikki neste.
4. Ota pannu liedeltä. Lisää joukkoon Parsis, hampunsiemenet, chiasiemenet, psyllium, suola ja valkopippuri. Sekoita hyvin ja jätä jäähtymään.
5. Valmista täytteen jäähtyessä pohja: Vaivaa kaikki pohjan ainekset kulhossa taikinaksi.
6. Painele pohjataikina pienen, n. 10-15 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle ja reunoille.
7. Kaada päälle täyte. Tasoita pinta lastalla tai lusikalla.
8. Paista piirasta n. 45 minuuttia, tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
9. Poista uunista, anna jäähtyä haaleaksi ja ripottele päälle runsaasti tuoreita yrttejä. tarjoile raikkaan salaatin ja vinegreten kera.

Makeat gluteenittomat, laktoosittomat ja kananmunattomat Ketolla-pasteijat (n. 9 pasteijaa)

Taikina:

  • 2 1/2 dl Ketokamun Leivontamixiä
  • 1/2 dl erytritolia
  • 3 rkl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä

Täyte:

  • 1/2 dl Ketollaa (Ketokamun pähkinä-suklaalevitettä)

1. Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
2. Laita kaikki taikinan ainekset kulhoon. Vaivaa käsin jämäkäksi taikinaksi.
3. Anna taikinan levätä 30 minuuttia.
4. Kauli taikina tasaiseksi, n. 0,5 cm:n paksuiseksi levyksi kahden leivinpaperin sisällä.
5. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Ruuduta taikina veitsellä tai taikinapyörällä n. 6 x 6 cm:n mittaisiksi neliöiksi.
6. Laita taikinaneliöt pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm etäisyyksin toisistaan.
7. Lusikoi n. teelusikallisen verran Ketollaa keskelle jokaista neliötä.
8. Nosta jokaisen neliön toinen kulma täytteen yli ja sulje reunat sormenpäillä painamalla tiiviisti yhteen.
9. Paista n. 15 minuuttia, tai kunnes pasteijat ovat kypsiä.
10. Ota pois uunista, anna jäähtyä haaleiksi ja nauti.

P.S. Osta oma Leivontamixisi Ruohonjuuresta ja lataa ilmainen reseptikirja Ketokamun sivuilta