HAVU Cosmetics - Kosmetiikkaa uusiutuvista materiaaleista

HAVU Cosmetics on suomalainen luonnonkosmetiikan designbrändi, joka ammentaa inspiraationsa pohjoisesta luonnosta. Tuotteiden materiaaleissa ja muotoilussa halutaan kunnioittaa huikean kaunista luontoamme valmistusprosessista aina kierrätykseen asti. Elämänkaarensa lopuksi puiset pakkaukset palaavat takaisin kotiinsa, metsään.
HAVU Cosmetics - Kosmetiikkaa uusiutuvista materiaaleista

HAVU Cosmetics sai alkunsa perustajansa Lumi Maunuvaaran intohimosta luontoon ja kosmetiikkaan sekä hänen innovatiivisista ideoistaan. Lumi valmisti ensimmäiset prototyypit tuotteista yliopiston kesäkurssilla ja avautui ideoistaan Tatu Fontellille. Tatu puolestaan innostui Lumin mahtavista visioista ja onnistuneista prototyypeistä nähden oitis brändin potentiaalin. Yhdessä he päätyivät perustamaan Havu Cosmeticsin, jonka laadukkaista ja ekologisista tuotteista Ruohonjuuren asiakkaatkin saavat nyt iloita! HAVU:n lempeydellä valmistetut huulipunat ovat kasvipohjaisia ja sisältävät vain luonnollisia öljyjä sekä vahoja.

Havu Cosmetics

Kuva: Kaisa Syrjänen 

Mikä on yrityksen filosofia ja miksi juuri zero waste -henkiset huulimeikit?

-Valmistin ensimmäiset tuotteet - huulipunan ja luomivärit - kesäkurssilla 2017. Niistä toinen päätyi meillä valmistukseen ensimmäiseksi tuotteeksi – huulipuna. Tämän ympärille olemme rakentaneet ensimmäiset tuotteemme. Haluamme eritysesti keskittyä jatkossakin värikosmetiikkaan, myös huulituotteiden ulkopuolella, Lumi kertoo.

Huulipunien pakkauksiin on panostettu aivan erityisesti, sillä valitettavan usein luonnonkosmetiikkakin päätyy muovipakkauksiin. Luonnon kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää Lumille ja Tatulle, joten he haluavat myös viimeistellä tuotteensa niin, ettei niistä jää jälkeäkään elinkaarensa lopussa, vaan niiden käyttäjä saa nauttia tuotteen suomasta mielihyvästä loppuun saakka.

Miten ensimmäinen huulipunanne sai alkunsa?

- Havun puukuorinen huulipuna julkaistiin virallisesti nykymuodossaan 2019 syksyllä. Se oli jo kolmas versio alkuperäisestä ideasta ja formulaa oli päivitetty ensimmäisistä versioista paljon. Nykyinen huulipuna on valmistettu PLA:sta, tervalepästä ja haavasta. Sen voi heittää biojätteeseen käytön jälkeen. Ensimmäiset prototyypit olen itse askarrellut labrassa, sieltä idea on alun perin lähtenyt, Lumi muistelee.

Havu Cosmetics

Mikä on suosituin tuotteenne ja minkä ounastelette olevan syy sen suosioon?

- Huulipunamme ilman muuta! Ne ovat jotain uutta ja erilaista, biohajoavia tuotteita on markkinoilla vielä vähän ja design eroaa myös monista muista huulipunapakkauksista. Ekotuotteet ja luonnonkosmetiikka on kovassa kasvussa. Punamme on tehty helpoiksi käyttää, kevyiksi ja pehmeän tuntuisiksi huulilla. Erityisesti koostumuksesta tulee paljon kiitosta asiakkailta, Lumi iloitsee.

Pakkaus erottaa HAVU Cosmetics -tuotteet markkinoiden muista luonnonkosmetiikkatuotteista

HAVU Cosmetics erottuu edukseen markkinoilla erityisesti pakkaustensa ansiosta. Perustajansa näkivät, että biohajoavia tuotteita ja täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettuja pakkauksia on markkinoilla vielä vähänlaisesti. Luonnonkosmetiikka on tosiaankin harmillisen usein pakattu muoviin ja pakkaukset ovat varsin usein kertakäyttöisiä lyhyine käyttöaikoineen. HAVU Cosmetics valmistaa tuotteita, joista ei jää murehdittavaa asiakkaalle tai luonnolle.

- Pakkauksissamme käytetään vain uusiutuvia raaka-aineita ja ne ovat biohajoavia. Mottomme on more beauty, zero waste. Huulipunamme valmistetaan PLA:sta (polylaktidista), joka on tärkkelyksestä valmistettu polymeeri sekä tervalepästä ja haavasta. Hoitotuotteissamme käytämme Sulapacin materiaalia. Uusissa huulipunien refill-pakkauksissa on vain pahvia ja paperia punan suojana! Kaikki tuotteemme kootaan Suomessa ja itse kosmetiikka valmistetaan omassa labrassamme Espoossa, Lumi kiteyttää.

Havu Cosmetics

Kenelle tuotteet sopivat?

Helpot, kevyet ja hoitavat tuotteet sopivat aivan kaikille! Ne tuntuvat varsin mukavilta huulilla ja pehmeiltä käyttää, eikä enää tarvitse kärsiä myöskään kuivista ja halkeilevista huulista. HAVU:n tuotteet ovat keränneet kosolti kiitosta juuri näistä ominaisuuksista.

Vinkki kaikille huulipunan ystäville:

HAVU Cosmeticsin uudet refill-pakkaukset käyvät kaikkiin standardikokoisiin huulipunakoteloihin! Eli jos sinulla pyörii kotona hylättyjä tai käytettyjä muovisia huulipunahylsyjä, ne voi täyttää HAVU Cosmeticsin refill-punalla! Näin jo syntyneelle muovipakkaukselle voi antaa uuden elinkaaren ja pidentää sen käyttöaikaa!