Guayusa-kombucha hurmaa mielet ja kielet!

Tampereen Nekalassa valmistuu aidossa käsityöläishengessä The Good Guys kombucha - tuo kupliva teepohjainen raikas juoma, jonka uusin guayusa-yrtilla maustettu variantti ampaisi äskettäin Ruohonjuurenkin kylmähyllyjä komistamaan.
guayusa-kombucha ruohonjuuri the good guys
The Good Guys -kombuchat ovat tuttuja jo lukuisille Ruohonjuuren laatutietoisille asiakkaille - mutta mikä ihme oikein on guayusa, jolla kombuchakimaran uusin maku on ryyditetty?

Guayusa-yrtin käytöllä on pitkät perinteet


Guayusa ei ole mikään viimehetken villitys, vaan tuosta yrtistä valmistettua teetä on nautittu Etelä-Amerikassa rapsakat 2000 vuotta. Guayusa (Ilex guayusa) on orjanlaakereihin kuuluva pensas, jonka lehdistä valmistetaan virkistävää teetä. Guayusa kasvaa villinä ja vapaana Amazonin sademetsässä mutta nykyään sitä myös kasvatetaan Ecuadorissa. 

Ecuadorissa guayusalla onkin jo ammoisista ajoista lähtien ollut tärkeä rooli etenkin Kichwa-heimon uskonnollisissa ja hengellisissä seremonioissa, joissa koko heimo kokoontuu yhteen nauttimaan guayusaa anivarhain aamulla. Tämän seremonian aikana shamaanit tulkitsevat heimon jäsenten näkemiä unia ja tekevät suosituksia heimon tulevaisuutta koskien. Seremonian tuoksinassa heimon pienimmille kerrotaan perimätietona kulkevista perinteistä sekä myyteistä. 
The Good Guys Guyasa kombucha Ruohonjuuri

Mikä tekee guayusasta oivallisen kombuchayrtin?


Guayusa-yrtin lehdet sisältävät kahmalokaupalla kofeiinia, aminohappoja, vitamiineja sekä antioksidantteja. Guayusa-tee on maultaan lempeän pehmeää ja hieman ruohoisen makuista - mutta ei lainkaan kitkerää (kuten sen sukulaiskasvi yerba mate, Ilex paraguensis, tuppaa toisinaan olemaan).

Guayusan maussa on aistittavussa hentoisen hedelmäisiä vivahteita ja jopa hieman kermaisia ulottuvuuksia. Terveystietoisten edelläkävijöiden keskuudessa guayusan suosio on viime vuosina kasvanut huomattavasti, sillä se antaa luonnollista energiaa ja maistuu hyvältä. Mikä messevintä: guayusa sisältää myös l-teaniinia, joka vapauttaa kofeiinin kehoon tasaisemmin ja estää kahvista tutut tärinät, joita kofeiiniöveiksikin joskus kutsutaan. Guayusa sisältää myös teobromiinia (jota esiintyy myös kaakaossa) sekä teofylliiniä. Koska guayusa on ehta luonnontuote, sen sisältämä kofeiinipitoisuus vaihtelee satokaudesta toiseen. Keskiarvoisesti yrtti kuitenkin pitää sisällään noin 84 mg kofeiinia* / 2 dl, kun kahvissa kofeiinipitoisuus on 90-160 mg / 2 dl**. 

Guayusa-teestä saadaan taiotuksi erittäin maukasta kombuchaa, jota kulauttelemalla nappaa näppärästi kombuchan tehoaineiden lisäksi luonnollista puhtia purjeisiin ja aimotarmoa taipaleelle. Ytimekkään yrttitähtösen ruohoinen maku muuttaa muotoaan laatukombuchan kanssa kättä paiskatessaan ihanan raikkaan hedelmäiseksi. Iske kiinni ja innostu itsekin - The Good Guys -sarjan guayusa-kombuchat löydät luonnollisesti Ruohonjuuresta!
The Good Guys Guyasa kombucha Ruohonjuuri

The Good Guys -kombucha on hyvän mielen juoma


Tamperelaisen The Good Guys -kombuchapanimon juomamestarit ovat oman elämänsä hyvän mielen lähettiläitä, jotka tahtovat levittää maailmaan silkkaa hyvvyyttä kukkeiden kulauteltaviensa avulla.

The Good Guys -luomukombucha on raakaa ja elävää, eli hyviä bakteereja ei sitä valmistettaessa kiehuteta hengiltä pastöroimalla.

Tämän vuoksi on suositeltavaa säilyttää kombucha aina kylmässä ja nauttia kukkea kulauteltava pian ostamisen jälkeen. Huoneenlämmössä kombuchan hiivat ja bakteerit saattavat jatkaa käymisprosessia ja pian käsissäsi saattaa olla pullo erittäin kuohuvaa kombuchaa.

– Linjauksemme kombuchan suhteen on No Added Nonsense, eli meidän kombuchasta et löydä lisä-, väri-, tai säilöntäaineita. Näin saamme valmistettua mahdollisimman luonnollista kombuchaa. Elämä on uniikkia ja se pätee myös kombuchaan, laatukombuchan asiantuntijat julistavat

Kahta identtistä kombuchaerää ei ole olemassa, joten makuvivahteet ja happoisuus voivat vaihdella erästä toiseen. 

–  Erilaisuus on voimavara, ei uhka. Näin sen pitää olla. Missiomme on luoda terveellisiä juomia, joiden parissa ihmiset voivat viettää aikaa yhdessä. Olemme iloisia siitä, kuinka suurella vauhdilla kombucha on rantautumassa myös Suomeen!

– Kehitämme jatkuvasti uusia makuja ja kuulemme mielellämme millaisia makutoiveita asiakkaillamme on. The Good Guys kombucha on parhaimmillaan viileänä nautittuna hyvien tyyppien seurassa!