Georganics: Hammaspeikon painajainen

Hyvään suuhygieniaan kuuluu päivittäinen hampaidenpesu - selvähän se! Moni ei kuitenkaan ehkä tule ajatelleeksi sitä, mitä vaikutuksia hampaita pestessämme nielemillämme synteettisillä kemikaaleilla on terveydellemme - tai sitä, että suurin osa päivittäistavarakaupoissa myytävistä suuhygieniapakkauksista päätyy sekajätteeseen (esimerkiks Engannissa niistä melkein 100% päätyy kaatopaikoille).
Georganics: Hammaspeikon painajainen

Havaittuaan ettei pystynyt löytämään markkinoilta aidosti luonnonmukaista ja kestävää vaihtoehtoa, Alessandro päätti ryhtyä valmistamaan oman hammastahnansa. Vuonna 2014 hänelle tarjottiin mahdollisuutta toimittaa tuotteitaan lontoolaiselle maatilatorille ja pian sen jälkeen hän perusti Georganicsin. Brändin vanha asiakas, Charles, liittyi Georganicsiin vuonna 2017 jättäen pankkialan uuden, eettisen hankkeen innostamana. Nykyisin Georganics on kasvanut yhdeksi Euroopan luotetuimmaksi, aidosti luonnonmukaiseksi ja kestäväksi suunhoitotuotevalmistajaksi.

Ovatko kaikki synteettiset kemikaalit, joita tavanomaisissa suunhoitotuotteissa käytetään, todella tarpeellisia? Georganicsin tutkimusten perusteella luonnossa on jo olemassa kaikki tarvittava hyvää suuterveyttä ajatellen.

- Varmistamalla, että raaka-aineemme ovat puhtaita ja korkealaatuisia, saamme aikaan tehokkaita tuotteita, jotka paitsi ovat hyväksi hampaillemme mutta myös ympäristöllemm Georganicsin kaverit toteavat.

- Tuotekehityksen, raaka-aineiden ja tuotannon jokaisessa vaiheessa noudatamme johdonmukaisesti kolmea lupaustamme:

  1.     Luonnollisuus. Tuotteemme valmistetaan käsityönä pienissä erissä. Valmistuksessa käytetään luontaisia raaka-aineita, jotka hankitaan niin läheltä kuin mahdollista. Tästä johtuu, että voimme katsoa asiakkaitamme suoraan silmiin ja kertoa, että tämä suunhoitosarja on luonnollinen.

  2.     Kestävyys. Ulkokuorellakin on merkityksensä. Pakkauksemme ovat muutakin kuin hyvännäköisiä – ne on suunniteltu täysin biohajoavaksi ja kierrätettäväksi, jotta mitään ei tarvitse heittää tavallisen jätteen sekaan.

  3.     Reiluus. Kaikki raaka-aineemme hankitaan eettisin perustein ja luomu- tai elintarvikelaatuisina mikäli mahdollista. Tuotteita ei missään tapauksessa testata eläimillä. Tuotteet sopivat vegaaneille, ja kuten arvata saattaa, ympäristöjalanjälkemme on pieni. Reiluus ei rajoitu pelkästään tuotteisiimme, sillä olemme ylpeitä siitä, että voimme myös elättää työntekijämme hyvin.

Kaikki mikä kiiltää, ei ole kultaa

Kaikki ”luonnolliset” hammastahnat eivät ole sitä mitä väittävät. Monet niistä käyttävät edelleen synteettisiä ainesosia kuten SLS:ää ja triklosaania – pahiksia, jotka päätyvät sitten elimistöömme. Georganicsin filosofia on sangen simppeli: käyttämällä kaikissa tuotteissaan ainoastaan luontaisia raaka-aineita, vältetään synteettiset kemikaalit, jotka voivat olla haitallisia sekä sinulle että ympäristölle.

- Meidän ei näin ollen myöskään tarvitse olla huolissamme kohuista, joissa todetaan milloin minkin raaka-aineen olevan myrkyllistä. Olennaisempaa kuin se mitä tuotteemme eivät sisällä, onkin se, mitä ne sisältävät – parhaimpia ja puhtaimpia luonnosta peräisin olevia raaka-aineita, hammashygieniatuotemaakarit pohjustavat.

Georganics-tuotteissa käytetään mineraalipitoisia raaka-aineita, kuten kalsiumkarbonaattia ja piimaata – jotka ovat erittäin magnesium- ja piipitoisia – sekä kaoliinisavea. Humektanttien, kuten glyseriinin, synteettisten makuaineiden ja vaahdon muodostajien, kuten natriumlauryylisulfaatti (SLS), sijaan käytetään luomuöljyjä kuten kookosöljyä ja sheavoita, jotka myös luontaisesti kosteuttavat ikeniä. 

Kaikki Georganics-tuotteet saavat makunsa Soil Associationin sertifioimista aidoista piparmintun-, teepuun-, appelsiinin, vihermintun- ja eukalyptuksen eteerisistä öljyistä. Raaka-aineet ovat luomusertifioituja ja ne on luokiteltu elintarvikelaatuisiksi.