Four Sigmatic: Supersieniä suurella sydämellä!

Four Sigmatic -sarjan lääkinnälliisiä sieniä sisältävät mahtituotteet ovat kivunneet vuosien varrella suureen suosioon Ruohonjuuren laatu- ja terveystietoisten asiakkaiden keskuudessa.
Four Sigmatic

Mistä tuo mainio sienituotesarja juontaa juurensa? Annetaan Four Sigmaticin Mikael Mäkisen kertoa!

Four Sigmatic perustettiin vuonna 2012, ja missiomme on alusta asti ollut tuoda ihmisille laadukkaita ja helppokäyttöisiä terveystuotteita, joita käyttäessä todella huomaa vaikutuksen. Maailma on täynnä turhia hyödykkeitä, ja haluamme erottua niin että tuotteemme todella vaikuttavat ihmisten elämään, Mäkinen taustoittaa.

Maailmanvalloitus sienten avulla

Mikael Mäkinen on itse alunperin kotoisin Kangasalta Tampereen kupeesta. Koulunsa hän on käynyt Tampereella ja sen jälkeen asunut peräti yhdessätoista eri maassa. Tällä hetkellä Mäkisen koti sijaitsee Santa Monicassa Kaliforniassa.

- Ollessani ennen Four Sigmaticia Googlella töissä Irlannissa, entinen kämppikseni Tero Isokauppila kertoi minulle sienituotteiden tekoideastaan. Googlen kollegat ei aluksi ottaneet juttua tosissaan, mutta viime aikoina myös he ovat hyvien kokemuksiensa myötä  innostuneet ahkeriksi sienien käyttäjiksi, Mikael valottaa Four Sigmaticin syntyhetkiä.

Four Sigmaticin perustajatiimi on siis lähtöisin Suomesta. Kovasti kasvaneella supersieniyrityksellä on tällä hetkellä kolmisenkymmentä työntekijää ja toimistot Los Angelesissa, New Yorkissa ja Helsingissä.

Four Sigmaticin tuotteita on tarjolla asiakkaiden iloksi ja hyödyksi kivijalkakaupoissa (kuten Whole Foods Marketissa ja Ruohonjuuressa) yli kahdessakymmenessä maassa. Nettikauppojen kautta tuotteet ovat löytäneet innostuneita käyttäjiä ainakin kuudestakymmenestä eri maasta. Tämän lisäksi Four Sigmaticillä on Kalifornian kuuluisalla Venice Beachilla pieni Shroom Room -liike, jossa ohikulkijat voivat kokeilla maksutta sienijuomia.

- Vaikka olemmekin keskittyneet Yhdysvaltojen markkinoihin, on meillä edelleen seitsemän suomalaista työntekijää, ja pidämme joka kesä Pohjoismaissa ns. tiimiviikon, jotta amerikkalaiset työntekijät pääsevät näkemään, mistä yrityksemme on lähtöisin. Muutamalle foursigmaticlaiselle tiimimatka onkin ollut ensimmäinen kerta Yhdysvaltojen ulkopuolella, Mäkinen kertoo ylpeänä.

Reishistä kaikki alkoi

Four Sigmaticin ensimmäinen tuote oli Instant Reishin edeltäjä Zest, jonka osa Ruohonjuurenkin asiakkaista saattaa muistaa.

- Reishistä oli jopa tuhansia eri tutkimusartikkeleita, mutta kunnon tuotteita ei tahtonut löytää mistään. Koska reishi varsinkin vahvana uutteena ei varsinaisesti maistunut karkille, päätimme lisätä tutkittuja ja terveyttä parantavia yrttejä tuotteeseen, ja tehdä siitä helppokäyttöisen pussin, jotta sitä on helppo aina kantaa mukana, Mikael pohjustaa.

- Sienet kuten Chaga, Reishi, Cordyceps ja Lion’s Mane ovat yksiä maailman tutkituimmista ruoka-aineista. Sienet (fungi) on itse asiassa oma eliökuntansa kuten eläimet ja kasvit. Monet eivät kuitenkaan käytä sienituotteita muuta kuin kulinaristisiin tarkoituksiin, vaikka tutkimusten mukaan ne ovat uutteina yksi maailman tehokkaimmista ruoista esimerkiksi immuniteetin vahvistamiseen, hormonien tasapainottamiseen ja stressin vähentämiseen.

Suorituskykyä cordycepsistä!

Mäkisen oma suosikkisieni on Cordyceps eli kiinanloisikka, jota Ruohonjuurestakin luonnollisesti löytyy Four Sigmaticin laadukkaan instant-juomaseoksena.

- Harrastan aktiivisesti kestävyysurheilua ja jo yritystä perustettaessa huomasin suuria hyötyjä cordycepsistä urheillessani. Cordycepsiä nautittuani jaksan pitempään ja kovemmalla teholla esimerkiksi pyöräilylenkit, ja muutenkin energiatasoni ovat korkeammalla kuin aiemmin, Mikael hehkuttaa.

Myös pikajuoksija ja Ruohonjuuren asiakas Nooralotta Neziri on mieltynyt Instant Cordycepsiin:

- Instant Cordyceps on aina mukanani kisamatkoilla. Siitä saan valmistettua luonnollista urheilujuomaa, tuomaan lisää virtaa treeneihin ja kisoihin.Tämä ei sisällä kofeiinia mutta antaa silti tasaisesti energiaa, Nooralotta Neziri suosittelee.

Supersienen viittaa syystäkin liehutteleva cordyceps ei kuitenkaan ole stimulantti kuten kofeiini tai kaakao vaan suurimmat hyödyt siitä saa irti pitkäaikaisella käytöllä.

- Cordycepsin hyödyistä urheiluun ja energiatasojen ylläpitämiseen on paljon tutkimuksia. Koska olen reissun päällä käytännössä puolet vuodesta ja elän aktiivista elämää, cordyceps toimii itselläni oikein loistavasti. Muutama amerikkalaisista ystävistämme on nimennyt sen CordySexiksi eli muitakin mahdollisia hyötyjä löytyy :), Mäkinen vinkkaa pilke silmäkulmassaan.

Mutta millaisille ihmisille supersienet sitten sopivat?

Suosittelen sienien käyttöä suurimmalle osalle väestöä, mutta erityisesti ihmisille, joilla on ollut haasteita vastustuskyvyn kanssa. Esimerkiksi reishi (lakkakääpä) ja chaga (pakurikääpä) ovat loistavia apureita immuniteetin vahvistamiseen.

Sienet ovat adaptogeenejä, mikä tarkoittaa että ne tasapainottavat elimistöä vähän kuten vakionopeudensäädin säätelee nopeutta moottoritiellä.

Instant Reishi on Ruohonjuuren asiakkaiden suosikki

Ruohonjuuren asiakkaiden keskuudessa kaikkein suosituin Four Sigmatic-sienituote on Instant Reishi, joka myös muutama vuosi sitten tuli valituksi Ruohonjuuren parhaaksi superfoodiksi. Instant Reishi saa kahmalokaupalla kehuja luonnollisesti myös Mäkiseltä:

- Reishi on yksi tunnetuimpia ruokia pitkäikäisyydenkin saralla ja sen käytöstä on tutkimustietoa tuhansien vuosien takaa. Reishiä pidetäänkin yhtenä maailman tutkituimmista ruoka-aineista. Yleisesti reishin tärkeimmät hyödyt ovat stressitasojen laskeminen ja unen parantaminen. Reishi vaikuttaa unisykleihin rentouttamalla elimistöä. Ei olekkaan ollenkaan ihme, että me saamme runsaasti positiivista palautetta reishistä, ihan päivittäin!

Osta Four Sigmatic-tuotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>