Five AM Coffee ja rasvakahvi - täydellistä!

Tiesithän, että Puhdistamon Five AM -kahvi valittiin Ruohonjuuren parhaaksi kahviksi? Eikä syyttä: upouusi Five AM -kahvisarja vie luomulaatuisen kahvielämyksen aivan uusiin ulottuvuuksiin!
Rasvakahvi ja pakurikahvi sopivat yhteen
Puhdistamo lanseerasi jokin aikaa sitten Suomen laadukkaimmaksi kehutun kahvisarjan yhdessä elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokon sekä laatukahveihin erikoistuneen Warrior Coffee -kahvipaahtimon kanssa. Sarjaa myytiin ennakkoon enemmän kuin kukaan osasi odottaa - lisäksi vielä sarjan Pakurikahvi valittiin Ruohonjuuren vuoden 2017 parhaaksi kahvituotteeksi!  Mikä sitten sarjan tuotteissa oikein on niin ihmeellistä?Mistä Five AM -kahvituotteissa on oikein kyse?


Five AM-kahvikonsepti sai alkunsa, kun Tomi Kokko palasi Australiasta takaisin Suomeen ja alkoi kehittää Lean in Five Weeks -haastetta. Tomi päätti panostaa täysillä konseptin luomiseen ja niinpä herätyskellokin oli asetettu soimaan siten, että kahvinkeittopuuhat alkoivat jo kello viisi aamulla.

Tarkoituksena oli päivittää rasvakahvi täysin uudelle, omalle tasolleen. Tämä vaati hieman tutkiskelua ja oikeiden raaka-aineiden löytämisen, jotta reseptistä tulisi miellyttävän makuinen ja mahdollisimman tehokas vaikutuksiltaan. Moni testi epäonnistui, mutta loppujen lopuksi oikea ‘cocktail’ löytyi - ja tulokseksi kehkeytyi kuuluisa Five AM Coffee. Juuri se sama seuraavan tason rasvakahvi, josta nyt pääsee nauttimaan jokainen laatukahvin ystävä - vaikka päivittäin!

Puhdistamon Five AM-kahvisarjaan kuuluvat Five AM Coffee Kahvipapu, Five AM Coffee Pakurikahvi (suodatinjauhatus), Five AM Coffee Jauhemix, Neitsytkookosöljy, Alppi-Ghee sekä MCT-öljy.

Five AM Coffee Kahvipapu tulee tällä hetkellä Guatemalasta ja on luonnollisesti 100% luomulaatuista Arabica-lajiketta. Kahvi kasvaa korkealla, 1200 - 1600 metrissä ja on käsitelty hellävaraisesti pesemällä. Näin kahvin aromikkuudesta tulee puhtaampi sekä pehmeämpi ja käsittelyn ansiosta kahvista saadaan myös täysin hometoksiinivapaa.  Five AM Coffee-kahvipapu valitaan satokausittain parhaasta ja laadukkaimmasta kahvista, joten sisältö on kausittain aina viimeisen päälle tuoretta, aromikasta sekä puhdasta.

Five AM Coffee Pakurikahvin kahvi viljellään tänä vuonna Perusta ja on laadultaan myös 100% luomulaatuista pestyä Arabicaa. Mukana Ruohonjuuren parhaaksi kahviksi yltäneessä voittajakahvissa on Puhdistamon Instant-pakuria, joka täydentää kahvin makua sekä tuo siihen valtavasti lisää antioksidantteja. Pakuri myös vähentää kahvin happamuutta, joten pakurikahvi sopii erinomaisesti myös herkempivatsaisille.Five AM Coffee Jauhemix on piste iin päälle Five AM-kahvisarjaan. Sekoituksessa yhdistyvät Puhdistamon premiumlaatuinen Maca, kermainen Toco, hedelmäinen Lucuma, pehmeä Lesitiini sekä lempeästi potkaiseva, termogeeninen cayenne-pippuri. Jauhemix tekee valmiin kahvin koostumuksesta pehmeän ja täyteläisen sekä tuo paljon boostaavia ainesosia juomaan. Kerran kokeiltuasi, tiedät että rasvakahvi ja tämä tehopakkaus todella kuuluvat yhteen!

Rasvakahvi saa polttoaineensa laadukkaasta rasvastaPuhdistamon Neitsytkookosöljy tunnetaan miellyttävän raikkaasta maustaan ja se onkin noussut Suomen myydyimmäksi kookosöljyksi. Hellävaraisen, mekaanisen valmistusmenetelmän ansiosta kookosöljyn ravintoaineet ja aromit säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Alppi-Ghee valmistetaan puhtaasta luomumaidosta, joka saadaan vapaasti Alpeilla laiduntavilta, pelkästään villiä alppikasvillisuutta syöviltä onnellisilta Grass-fed lehmiltä. Perinteisen Ayurvedisen valmistusmenetelmän ansiosta Puhdistamon Alppi-Ghee on väriltään syvemmän oranssia ja maultaan pehmeämpi, kuin tavallisempi Ghee, eli kirkastettu voi.

MCT-öljyissä on eroja. Puhdistamon MCT-öljy on 100% kookosöljystä valmistettu, pelkästään laadukkaimpia keskipitkiä rasvahappoja, kapryylihappoa (C8) sekä kapriinihappoa (C10) sisältävä laatu-MCT. Kapryylihappo imeytyy hyvin nopeasti antaen tasaista energiaa, kun taas kapriinihappo imeytyy hieman hitaammin, mutta takaa pitkäkestoisemman energiansaannin. Näin ollen Puhdistamon MCT-öljy on siis täydellinen komponentti nostamaan Five AM -kahvia vieläkin korkeammalle, täysin seuraavalle tasolle.

Pitipä vielä sanomani, että koko Five AM -kahvisarja on saatavilla myös upeassa lahjapakkauksessa! Siinä saa sitten kerralla kuntoon kahvihuolet ja sellaisen päivityksen rutiineihin, että sitä vain kiittää itseään jälkeenpäin onnistuneesta valinnasta. Five AM-pakkauksen löydät Ruohonjuuresta - mikä mainio lahja (tai iso ilo itselle).

Tiesitkö, että myös  koko Five AM -sarja kuuluu maankuuluun Puhdistamon Laatutakuun piiriin. Syötä tuotteen sarjanumero laatutakuujärjestelmään osoitteessa: www.puhdistamo.fi/laatutakuu ja näet itse läpinäkyvästi kaiken mahdollisen infon kyseisestä tuotteesta - mikrobiologiset sekä raskasmetalli-analyysit mukaan lukien! Läpinäkyvää, aitoa laatua siis!

Kirjoittaja: Markus Lundström


Osta Five AM-kahvituotteet täältä >>