Energiavalinnat vaikuttavat

Ilmatar ja Ruohonjuuri aloittivat yhteistyön viime vuoden lopulla. Haluamme yhdessä vähentää maailman hiilikuormitusta pysyvästi tuulisähköllä. Ilmatar lahjoittaa tuulisähkösopimuksen solmineille 20 euron arvoisen Ruohonjuuren lahjakortin. Kampanja on voimassa Ruohonjuuressa vuoden 2020 loppuun saakka.
Ilmatar ja Ruohonjuuri aloittivat yhteistyön viime vuoden lopulla. Haluamme yhdessä vähentää maailman hiilikuormitusta pysyvästi. Tuulisähköllä.

Tekemällä pieniä lupauksia todennäköisyys onnistua on yleensä parempi kuin täydellisessä nahanluonnissa. Tapoja ja tottumuksia kun on joskus hankalaa muuttaa - oli kyseessä yksityishenkilö tai vaikkapa yrityksen tekemä päätös. ”Kulttuuri syö strategian aamupalaksi”, yritysmaailmassa tavataan todeta.

Päätökset, joita teemme tänään, sanelevat maailman, jonka jätämme jälkipolville

Ilmatar ja Ruohonjuuri aloittivat yhteistyön viime vuoden lopulla. Mietimme, miten voisimme tehdä asiakkaittemme kanssa yhdessä hyvää ja mennä arvojen mukaisesti rohkeasti parempaan päin. Päätimme käynnistää yhteistyömme osallistamalla kaikki Ruohonjuuren asiakkaat mukaan talkoisiin: Haluamme yhdessä vähentää maailman hiilikuormitusta pysyvästi.

Ruohonjuuressa on jo pitkään käytetty yksinomaan tuulivoimaa energianlähteenä myymälöissä ja muissa toimitiloissa.  Tiedämme, että valinta on kestävä – sekasähköön verrattuna Ruohonjuuren energianvalinnan vaikutus vastaa noin 90 tonnia co2:a tai n. 15 kertaa maapallon kiertämistä autoillen.  (lähde Motiva)

Pieni teko – suuri vaikutus

Yksittäisellä päätöksellä voi olla yllättävän suuret vaikutukset. Aloittamalla työmatkapyöräilyn voi pienentää hiilijalanjälkeään nelisen prosenttia vuodessa. Vaihtamalla puolet syömistään liha-aterioista kasvisvaihtoehtoihin vaikutus on 3,5 %:n luokkaa vuodessa. Tavallisen sähkösopimuksen korvaaminen tuulisähköllä on helpoin yksittäinen ympäristöteko – se pienentää vuotuista hiilijalanjälkeä yli viisi prosenttia. (lähde: Sitra)

Ryhmässä on voimaa - ja siksi haluamme sinut mukaan! 

Tekemällä Ilmattaren tuulisähkösopimuksen olet mukana vähentämässä maailman hiilikuormitusta pysyvästi. Ryhmän voimasta kertoo myös paljon se, että jos noin prosentti Ruohonjuuren kanta-asiakkaista tekee päätöksen, vastaa se 4000 edestakaista lentoa Pariisiin tai 9,3 miljoonaa kilometriä autoilua uudehkolla autolla. (lähteet: WWF, ja Aalto yliopisto tutkimukset)

Ilmatar haluaa myös itse toimia suunnannäyttäjänä ja myös palkita tuulisähkösopimuksen tekijöitä vastuullisesta päätöksestään: Ilmatar lahjoittaa tuulisähkösopimuksen solmineille 20 euron arvoisen Ruohonjuuren lahjakortin. Lisäksi saat tietysti perusasian eli aidosti puhdasta energiaa.

Tulevaisuus on tuulen!

Ilmatar on puhtaasti kotimainen tuulivoimayhtiö, joka rakentaa voimalansa itse – ilman valtion tukea. Hankkeet ovat todellisia ja suuria. Esimerkiksi Kainuuseen, Metsähallituksen maille, rakentuu parhaillaan tuulivoimapuisto, jolla korvataan tuntuva osa Suomen fossiilisesta energiantuotannosta. Tästä puistosta yksinään saamme puhdasta energiaa, joka vastaa 500.000 kerrostaloyksiön sähköntarvetta.

Ilmattarella ei halua vaikeroida ilmastoahdistuksessa, vaan homma on tarjota aktiivinen ja lisäinen ratkaisu:  Ilmattaren myymällä energialla rakennamme sitä jatkuvasti lisää.  

Tervetuloa joukkoon, joka rakastaa elämää!

Ilmattaren tuulisähkökampanja on voimassa Ruohonjuuressa vuoden 2020 loppuun saakka. Kampanjaa seurataan aktiivisesti ja sen tuloksista viestitään vuoden mittaan. Tee sopimus nyt: ilmatar.fi/ruohonjuuri

Ilmatar ja Ruohonjuuri aloittivat yhteistyön viime vuoden lopulla. Haluamme yhdessä vähentää maailman hiilikuormitusta pysyvästi. Tuulisähköllä.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TUULISÄHKÖSTÄ - ILMATAR & RUOHONJUURI

  1. Mikä ihmeen Ilmatar?  Ilmatar on kotimainen tuulisähköyhtiö. Ilmatar on ainoa toimija, joka sekä myy ainoastaan tuulisähköä että myös rakentaa sitä lisää. Siksi Ilmattaren tuulisopimus on ainutlaatuinen – se  muuttaa hiilijalanjälkeä pysyvästi korvaten fossiilisia tuotantotapoja.

  2. Mistä kyse? Kyseessä on Ilmattaren ja Ruohonjuuren yhteinen kampanja – haluamme pienentää pysyvästi hiilijalanjälkeä yhdessä asiakkaittemme kanssa ja puhtaan energian merkitys on henkilökohtaisessa hiilijalanjäljessä 5% vuotuisesti (keskivertotalous). Ryhmässä on voimaa!

  3. Miten vaihdan? Ilmattaren tuulisähköön vaihtaminen käy helposti – osoitteessa ilmatar.fi/ruohonjuuri – vie noin 2 minuuttia

  4. Onko tuulisähkösopimus kallis? Sopimus on todennäköisesti edullisempi kuin nykyinen sopimuksesi, ja sen hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Ilmatar on vastuullinen toimija, ja kaikki sopimusehdot ovat täysin läpinäkyviä.

  5. Milloin saan Ruohonjuuren lahjakortin kiitokseksi Ilmattaren tuulisähkösopimuksen solmimisesta? Lahjakortin saat sähköisesti kun sopimus astuu voimaan – yleensä n. 2-14 vuorokauden kuluessa, riippuen nykyisestä sopimuksesta.  

  6. Miten kampanjaa seurataan? Kampanjan tuloksia seurataan koko vuoden ajan – tavoitteenamme pienentää hiilijalanjälkeä yhdessä ja pysyvästi.