Elämäsi suola

Harhaanjohtavasti julkisuudessa on kuluneen syksyn aikana väitetty himalajansuolan (ruususuolan) värin johtuvan ruosteesta. Näin ei siis ole: ruususuolan väri tulee mangaanista, ei ruosteesta.
Elämäsi suola

Himalajan- eli ruususuolan väitetyistä raskasmetallijäämistäkään ei ole pelkoa. Kaikki elintarvikkeeksi hyväksytyt tuotteet täyttävät elintarvikkeille asetetut raja-arvot. Suomen tulli on erityisen tehokas EU:n ulkopuolisten tuotteiden ja raaka-aineiden testaaja, jonka ansiosta voimme nauttia ruususuolastamme hyvillä mielin.

Ruohonjuuren ruususuola on vastuullinen valinta

Ruohonjuuressa myytävä himalajansuola on tuotettu reilun kaupan pelisääntöjä noudattaen. Tämä tarkoittaa mm. sitä, ettei lapsityövoimaa ole käytetty, työntekijät ovat saaneet uurastuksestaan oikeudenmukaisen korvauksen ja heille ja heidän perheilleen on järjestetty maksuttomat terveydenhuollon palvelut.

Himalajansuolamme on jo yli kymmenen vuoden ajan tullut Pakistanista, jossa noin 200 ihmistä työskentelee suolan parissa. Työolosuhteet ovat hyvät ja suolantuottajien palkat noin 25 % isommat pakistanilaisten keskipalkkaan nähden. Henkilökunnasta välittämisestä kertoo osaltaan myös se, että suolatyöläisten mentyä naimisiin he saavat työnantajaltaan lahjaksi kahden kuukauden palkkaa vastaavan rahasumman.

Ruohonjuuren ruususuola ei siis ole mitä tahansa vuorisuolaa vaan vastuullisesti tuotettua sellaista. Sen vuoksi suolamme hinta on hiukan korkeampi halvimpiin vaihtoehtoihin nähden.

SUOLOISSA ON EROA: Valkoinen pöytäsuola kerää nestettä tehokkaasti kehoon. Merisuola tai vuorisuola eivät sitä tee. Vuorisuola on kesäkuumalla käytettävä viilentävä suola, merisuola on lämmittävä talvisuola.

Tiesitkö muuten, että valkoinen pöytäsuola keksittiin legendan mukaan aikoinaan paperiteollisuuden prosesseissa käytettäväksi raffinoiduksi aineeksi. Koska sitä tuotettiin paljon, siitä sai paremman hinnan kun sitä alettiin myydä kuluttajille syötäväksi. Halpa valkoinen suola valtasikin nopeasti markkinoita mineraali- ja hivenainepitoiselta merisuolalta. Valkoista riisiä ja valkoista suolaa pidettiin ammoisina aikoina statuksen merkkinä - onneksi näin ei ole enää.

PS: Maustoi murkinoitansa millä suolalla tahansa, niin liika on aina liikaa. Suolan sirottelemisessa maltti on siis valttia, selvähän se!

Suolaa teehen?

Yllättävä yhdistelmä, joka maistuu mahtavalta: Yogi Tea -sarjan Natural Balance -yrttitee ryyditettynä ripauksella laadukasta suolaa! Mahtitee-elämykseen umami-makua ujuttaa siitakesieni. Sen ansiosta suolalla maustettu Natural Balance -yrttitee on lihaliemimäisen makuinen kulauteltava, joka lämmittää kehoa mieltä tuulten ja tuiskujen keskellä! Siitakesienen kaverina tässä doshia tasapainottavassa uutuusteessä makuhermoja helisyttelevät mm. sitruunaruoho, lakritsinjuuri, moringa ja kuivattu kombucha. Testaa, jos uskallat!