Echinaforcella koronakin kuriin?

Toistaiseksi ei ole ollut näkyvissä troppia, jolla covid 19 -virukselle saataisiin laitetuksi tehokkaasti kampoihin. Mutta nyt kuuluu kummia: kansainvälisesti tunnetun Spiez-laboratorion uuden tutkimuksen mukaan A. Vogel:in Echinaforcesta voisi olla apua!
Echinaforce

Echinaforcessa tehoaiheena temmeltävät punahatun (Echinacea purpurea) vaikuttavan aineen on siis todettu tappavan koronaviruksia - tosin asia on toistaiseksi todistettu vain petrimaljassa (ei ihmiskokein). Se, miten Echinaforce tehoaa koronaa vastaan ​​ihmisissä, jää vielä nähtäväksi.

Laboratioriokokeissaan sveitsiläiset tutkijat käyttivät ihmiskudosta ylempien hengitysteiden soluista. Eri luovuttajien elävä kudos oli infektoitu taudin aiheuttavilla viruksilla petrimaljassa. Tämän jälkeen kudos käsiteltiin Echinaforcella eri vaiheissa. Tulokset olivat uraauurtavia!

Echinaforcen osoitettiin torjuvan paitsi uutta koronavirusta Sars-CoV-2 mutta myös Sars-CoV-1-virusta, joka laukaisi maailmanlaajuisen pandemian vuonna 2002, ja Mers-CoV -virusta, joka lähinnä raivosi Lähi-idässä. Spiez-laboratorio on osoittanut jopa Echinaforcen vaikutuksen yleisintä flunssavirusta, HCoV-229E: tä vastaan.

Vaikutusmekanismi on edelleen salaisuus

Se, kuinka tarkalleen Echinaforce taistelee viruksia vastaan, on edelleen selvittämättä. Tutkimukset osoittivat, että antiviraalinen vaikutus ilmenee vain, kun vaikuttava aine joutuu suoraan kosketukseen taudinaiheuttajan kanssa. Kun virukset olivat suorassa yhteydessä Echinaforceen, ne tulivat torjutuiksi.

Tutkimuksessa päädyttiin siihen, että laajakirjoisen antiviraalisen vaikutuksen omaavalla Echinaforcella, on pätevää potentiaalia pitkäaikaisena tautien ennaltaehkäisijänä. Etenkin flunssakaudella kannattaakin siis ottaa Echinaforce jokapäiväiseksi kumppanikseen terveyttään tukemaan.

A.Vogel tunnetaan maailmalla myös laajasta tutkimustoiminnastaan ja yhteistyöstään tutkimuslaitosten kanssa. Vogelilla ollaan varmasti tuoreista tutkimustuloksista tyytyväisiä, mutta “oikeudellisista syistä” A.Vogel AG:n toimitusjohtaja ja tutkimusjohtaja Andreas Suter ei voi kommentoida tutkimustuloksia, koska se olisi kiellettyä julkista mainontaa.

Vielä ei ole varmuutta siitä, että Echinaforce toimisi koronaa vastaan ihmisillä, mutta petrimarjakokeiden tulokset ovat hyvin lupaavia.

Varmaa on ainakin se, että Echinaforcesta on apua “tavallisten” flunssien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Koronaa vastaan taisteltaessa klassikkomainetta nauttivasta punahattuvalmisteesta ei ainakaan ole haittaa.

Spiez-laboratorion tutkimus julkaistiin hiljattain englantilaisen Biomed Central:in ”Virology Journal” -lehdessä.