Digitaalista osaamista Ruohonjuuren hallituksen johtoon

Ruohonjuuren uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty Tuulikki Markkula.

 

Tuulikki Markkula
Tuulikki Markkula on elänyt kaupan alan digitaalista murrosta aitiopaikalla Keskossa toimiessaan kahdeksan vuotta Rautakesko Oy:n asiakkuusjohtajana. Viimeiset vuodet Markkula on toiminut yrittäjänä sekä Houston Analyticsin Senior Advisorina. Kaupan alan vaikuttajille hänen ajatuksensa muutoksesta ovat tulleet tutuiksi Kehittyvä Kauppa -lehden Asiakkaan aika -kolumneista. Yhdessä Antti Syväniemen kanssa Markkula on myös julkaissut Analytiikkamatka - The Analytics Journey -kirjan tiedolla johtamisesta ja analytiikan hyödyntämisestä liiketoiminnassa.

“Olen tehnyt pitkän uran sekä ruoka- että erikoistavarakaupassa. Punainen lanka on aina ollut asiakaskommunikaatio ja asiakastarpeista lähtevä liiketoiminnan kehittäminen. Agendalleni ovat usein kuuluneet myös yhteiskuntavastuuasiat. Viime vuosina työni on suuntautunut entistä voimakkaammin digitaaliseen maailmaan. Se on alue, jonne myös Ruohonjuuri tulee entistä voimakkaammin laajentamaan palveluitaan”, Tuulikki Markkula kertoo.

“Ruohonjuuri on aina ollut edelläkävijä ja haluamme olla sitä myös jatkossa. Avain tähän on asiakkaiden tarpeiden aktiivinen kuuntelu ja toisaalta rohkea, innovatiivinen palveluiden kehittäminen. Entistä useampi meistä miettii oman kulutuksensa ja yksittäisten ostopäätöksiensä vaikutuksia sekä omaan terveyteen että luontoon. Ruohonjuuri tarjoaa näihin pohdintoihin arkielämän pieniä ratkaisuja. Iloa ja elinvoimaa elämään! Siinä johtotähtemme”, Markkula kiteyttää.

Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho kertoo: “Ruohonjuuren visio on olla rohkea edelläkävijä ja sen tekevät ihmiset. On hienoa, että vähittäiskaupan ja digitaalisuuden moniosaaja on hallituksen puheenjohtajana. Tuulikki on myös hyvin verkostoitunut, kannustava ja synnyttää positiivista draivia.”

Ruohonjuuren hallitus on saanut myös tunnustusta hyvästä hallitustyöstä. Vuonna 2016 Ruohonjuuri sai kunniamaininnan hyvästä hallitustyöstä Hallituspartnerit ry:n Kultainen Nuija -palkintoraadilta, sijoittuen toiselle sijalle.

Lisätietoa:

Ruohonjuuri Oy, toimitusjohtaja Arto Ranta-aho p.050 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi