C-vitamiini saa suorituskykysi kukoistukseen

Monet tietävätkin jo, että C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Mutta tiesitkä sitä, että C- vitamiini saattaa parantaa mielialaa? 
C-vitamiini saa suorituskykysi kukoistukseen
C- vitamiini vähentää kehon stressitasoja, sillä se tasapainottaa liiallista kortisolin tuotantoa kehossa.

- Jos keho tuottaa liiallisesti kortisolia, on tehokkaasta rasvanpoltosta turha edes haaveilla. Myös siksi on tärkeää ottaa hyöty irti C-vitamiinista päivittäin, ravintovalmenteja Samuli Tolvanen toteaa.

C-vitamiinin terveyshyötyjä:


    • C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta,

    • C- vitamiinia tarvitaan kaikkien kehon ja kudosten kasvuun ja korjaukseen

    • C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista. Tämä on tärkeää iholle, nivelille, jänteille ja verisuonille.

    • C-vitamiini suojaa hapettumisstressiltä, eli toisin sanoen hidastaa solujen vanhenemista


- C- vitamiinin riittävä saanti tekee liikunnasta vähemmän väsyttävää - jaksat siis vetää harjoitukset kovemmalla sykkeellä. Pidempiaikainen C-vitamiinin käyttö voi myös nostaa testosteronitasoja, ja riittävä testosteronin tuotanto on tärkeää suorituskykysi ylläpidossa sekä rasvanpoltossa, ravintovalmenteja Samuli Tolvanen opastaa.

Lisäksi C- vitamiini saattaa parantaa mielialaa - ja on päivänselvää, että jos mieliala pysyy korkealla, on elämä entistä ehompaa!

C - vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joten yliannostuksista on turha huolehtia, sillä kehosi huuhtelee ylimääräisen C-vitamiinin pois munuaistesi kautta. Jos sinulla sen sijaan on puutetta C-vitamiinista, silloin ongelmia voi koitua. 500 mg C-vitamiinia / vrk on hyvä annos päivittäin!

Lisävinkkejä hyvinvointisi tueksi nappaat nappaat näppärästi Samuli Tolvasen ravintovalmennusryhmästä.