Biomed Vahva kurkumiini on Suomen paras terveystuote

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi Biomed-sarjan Vahvan kurkumiinin vuoden 2019 terveystuotteeksi. Vahva kurkumiini voitti ylivoimaisesti yleisöäänestyksen, jossa valintakriteereiksi oli valjastettu tuotteen takana oleva, runsas ja vakuuttava tutkimustieto, onnistunut tuotekehitys, laaja ja positiivinen kuluttajapalaute ja se että tuote on laadukas, luotettava ja terveellinen valinta.
Biomed Vahva kurkumiini vuoden 2019 terveystuote
Biomedin Elias Jaakkola ja BIrgit Stenroos ovat ylpeitä Vahvasta kurkumiinistaan - ja onnellisia sen tultua valituksi vuoden 2019 terveystuotteeksi.

Biomed Vahva kurkumiini niittää mainetta! Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi Biomed-sarjan Vahvan kurkumiinin vuoden 2019 terveystuotteeksi. Vahva kurkumiini voitti ylivoimaisesti yleisöäänestyksen, jossa valintakriteereiksi oli valjastettu tuotteen takana oleva, runsas ja vakuuttava tutkimustieto, onnistunut tuotekehitys, laaja ja positiivinen kuluttajapalaute ja se että tuote on laadukas, luotettava ja terveellinen valinta.

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton muut valinnat vuoden parhaiksi tuotteiksi olivat kokonaisuudessaan:

 

Kurkuman hyödyt terveyden tukena

Kurkuma kuuluu nykyään monen terveystietoisen pallontallaajan päivttäiseen ruokavalioon - muodossa tai toisessa. Ruohonjuuren asiakkaat ovat jo vuosia buustanneet hyvinvointiaan mm. kurkumamaitoa eli golden milkiä kulauttelemalla, kurkumalattea siemailemalla ja maustamalla murkinansa tuolla kullankeltaisella mausteella. Myös kurkuman hyötyisin perustuvien ravintolisien suosio on Ruohonjuuressakin kasvanut vuosi vuodelta.

Mikä tekee Biomed-sarjan Vahvasta kurkumiinistä niin erityisen, että se päihitti yleisöäänestyksessä ylivoimaisesti muut ehdolla olleet ravintolisät? Yksi painava syy on varmasti varsin simppeli: todella moni ihminen on saanut Vahvasta kurkumiinista apua terveydelleen.

Myös Helsingin yliopistossa professorina työskentelevä, pitkän uran mm. rohdoskasvien tutkimuksen parissa tehnyt Yvonne Holm tuntee kurkuman moninaiset vaikutusmekanismit ja terveyshyödyt.

Laadukas, hyvin tutkittu raaka-aine on terveystuotteiden keskiössä, Holm pohjustaa ja kertoo kurkuman olevan käyttöhistorialtaan ikivanha, inkiväärin sukuinen maustekasvi, jossa vaikuttavina aineina ovat eteeriset öljyt (joita kurkumajuuressa on 2-7 %), kurkuminoidit (tunnetuimpana kurkumiini, 3-5 %) ja tärkkelys (30-40 %).

Yvonne Holm kertoo Biomedin Vahvassa kurkumiinissa tehoaineksena paistattelevan Curegardenin Curcugreen-kurkumauutteen olevan poikkeuksellisen hyvin tutkittu valinta - ja syy siihen, miksi Vahva kurkumiini todella toimii. Vahvan kurkumiinin tehoaineena temmeltävä Curcugreen-uute sisältää sekä kurkumidoideja että haihtuvaa öljyä. On tutkittu, että merkittäviä pitoisuuksia tuosta tehoaineesta pysyy elimistössä jopa kahdeksan tunnin jälkeen kurkumakapselin nauttimisesta.

Holm kertoo kurkuman terveysvaikutusten olevan varsin monipuolisia ja mittavia: kurkuma parantaa ruuansulatusta mm. vaikuttamalla sapen tuotantoon. Kurkumalla on myös lipidejä laskeva ominaisuus; se estää LDL:n hapettumista. Antiokdisanttirikas kurkuma sieppaa vapaita radikaaleja taistellen rinta rottingilla solujesi terveyden puolesta. Kurkuma vaikuttaa myös tulehduksia lievittävästi, sillä on siis anti-inflammatorisia vaikutuksia. Kurkuman tulehduksia estävää tehoa onkin laajalti tutkittu rinnakkain tulehduskipulääkkeiden kanssa ja kurkuman on todettu pärjäävän jopa niitä paremmin tulehdusten taltuttajana. Kurkuma onkin varsin pätevä apulainen kamppailussa ns. hiljaista eli matala-asteista tulehdusta vastaan.

Eikä siinä kaikki: kurkuma helpottaa myös kakkostyypin diabeteksen oireita sekä auttaa nivelrikon tai reuman kanssa kamppailevia voimaan paremmin. Holm opastaa kurkumalla olevan myös antikarsinogeenisia vaikutuksia.

Yvonne Holm luettelee varsin vaikuttavan litanian sairauksia, joiden merkeissä on kurkumalla tehty kliinisiä tutkimuksia. Tutkimuksissa on huomattu kurkumasta olevan hyötyä mm. nivelreuman, nivelrikon, diabeteksen, Alzheimerin taudin, eturauhassyövän ja tulehdusten hoidossa.

- Yleisin vaiva, mihin Vahvaa kurkumiini ostetaan, on varmasti erilaiset nivelongelmat, Biomedin Birgit Stenroos kertoo.

Jotta kaikki ei olisi niin vaivatonta, liittyy kurkuman käyttöön myös haasteita: kropan ei valitettavasti ole helppoa hyödyntää kurkumajauheen terveyttä tukevia ainesosia - kurkuman mikrobiologinen hyötyosuus on siis pieni ja imeytyneestäkin osuudesta osa metabloituu glukuronideiksi ja sulfaateiksi.

Jotta kurkumajauheesta saisi imeytetyksi kehonsa käyttöön riittävän määrän hyvinvointia edistäviä aineksia, pitäisi kurkumajauhetta nauttia 1,6 grammaa päivässä. Ahkera kurkumamaidon lipittelijä saanee tuon annoksen kehoonsa keploteltua, mutta ohimennen ja siinä sivussa moista määrää kurkumajauhetta tuskin tulee nautituksi.

Sen vuoksi entistä useampi nauttiikin kurkumansa jauheen rinnalla myös ravintolisien muodossa; molempi parempi.

Ruohonjuuri onnittelee Biomedin Vahvaa kurkumiinia vuoden parhaan terveystuottelin tittelin nappaamisesta. Ensiluokkaisen kurkumavalmisteen kattavan hyötykimaran valossa ei ole ollenkaan ihme, että tuote on myös yksi Ruohonjuuren henkilökunnan luottotuotteista ja suursuosikeista. Nappaa nyt Sinäkin kurkuman hyödyt varsin vaivattomasti - tutkitusti tehokkaassa muodossa!

Osta Biomed Vahva kurkumiini Ruohonjuuren verkkokaupasta >>