Antioksidanttirikas hapankirsikka on nivelten ystävä

Hapankirsikka niittää maailmalla mainetta terveysruokien saralla. Miksi kirsikasta nyt kohkataan?
Antioksidanttirikas hapankirsikka on nivelten ystävä

Hapankirsikka (Prunus cerasus) tukee munuaisten ja virtsateiden terveyttä, avittaa ruuansulatusta sekä buustaa aivosikin entistä ehompaan vireeseen. Koska hapankirsikat ovat myös sydänystävällinen valinta ja nivelten tunnettu tuki, ei ole ollenkaan ihme, että kirsikat ovat nousseet suureen suosioon terveellistä ravintoa arvostavien keskuudessa.

Vaikka tutkijoiden mukaan hapankirsikoiden keskeisimmät hyödyt liittyvätkin nivel-  ja sydänsairauksien ennaltaehkäisyyn, eivät noiden marjojen ilot tähän lopu: antioksidanttirikkaina hapankirsikat taistelevat uutterasti solujen hapettumisstressiä vastaan. Hapankirsikat lievittävät tulehdusta kehossa ja auttavat pitämään verensokerin tasaisena.

Hapankirsikka voi mehumuodossa säännöllisesti nautittuna lievittää nivelkipuja ja olla hyödyksi myös nivelrikosta kärsiville.

 

Tutkimuksen mukaan kaksi desilitraa kirsikkamehua aamuin illoin nautittuna lisäsi yöunen pituutta lähes puolentoista tunnin verran.

Hapankirsikoita suosittelee myös höyhensaarimatkailun edistämiskeskus: hapankirsikkamehun nauttimisen on todettu parantavan unenlaatua. Hapankirsikkamehua säännöllisesti kulautelleet nukkuivat pidempään ja laadukkaammin kuin lumejuomaa nauttineet.

Hapankirsikat ovat lisänneet tunnettuuttaan myös urheilijapiireissä, koska kirsikoiden on todettu edesauttavan lihasten palautumista treenistä.

Ruohonjuuressa myydään Biona-sarjan luomulaatuista, 100% :sta hapankirsikkatäysmehua, joka on kukkea kulauteltava - terveellisen elämäntavan tueksi.