Aprikoosinsiemenet, 250 g

Aprikoosinsiemenet, 250 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Aprikoosinsiemenet - yksi päivässä riittää.

Yksityiskohdat

Mantelia muistuttava aprikoosin sydän ("Bitter Apricot Seed") on aprikoosi-hedelmän kovan siemenkuoren sisällä oleva vaalea siemen. Monien muiden pähkinöiden ja siementen tavoin myös aprikoosinkivet ovat erittäin ravinteikkaita. Aprikoosinsiemenet sisältävät hyvien rasvahappojen lisäksi amygdaliinia, jonka vuoksi aprikoosinsiemenillä on käyttörajoitus - yksi päivässä riittää. Ne eivät ole siis naposteltavia vaan tarkoitettu käytettäväksi ravintolisän tapaan.

Aprikoosin sydänten (eli aprikoosinsiementen) lisäksi amygdaliinia on mm. viinirypäleen, omenan ja kirsikan siemenissä, karvasmanteleissa, hirssissä, härkäpavuissa ja joissain marjoissa. Aprikoosin sydämet sisältävät noin 10 kertaa enemmän amygdaliinia kuin amygdaliinipitoisimmat metsämarjamme.

Aprikoosinsiemenet pitäisi pureskella tai jauhaa jauheeksi, niitä ei ole tarkoitus nielaista kokonaisena. Jauheen voi ripotella esimerkiksi jogurttiin tai puuroon.

HUOM! Aprikoosinsiemeniä tulee nauttia vain 1 (tai maksimissaan 2) kappaletta päivässä niiden sisältämän amygdaliinin vuoksi. Suuret annokset amygdaliinia voivat aiheuttaa myrkytyksen.

Luomulaatuinen, gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja GMO-vapaa valinta.

Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

HUOM! Tietoa tuotteesta Eviran sivuilta: "Niiden (aprikoosinsiementen) sisältämän amygdaliinin takia karvasaprikoosinsiemeniä tulisi käyttää päivässä enintään 1-2 kappaletta pienikokoisia siemeniä. Joissakin maissa on raportoitu erittäin vakavia myrkytystapauksia suurien karvasaprikoosinsiemenien käytön seurauksena. Myös Suomessa on todettu yksittäisiä myrkytystapauksia. Amygdaliinin pitkäaikaisista vaikutuksista ei ole tietoa ja onkin todennäköistä, että sen haittavaikutukset ovat vain välittömiä."Huomaathan ystävällisesti, että ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.

Tiedäthän myös sen, että ravintolisä ei tokikaan korvaa monipuolista ruokavaliota (muista pureskella hyvin ja syödä muutenkin tietoisesti) eikä muita terveellisiä elämäntapoja.

Säilytäthän visusti tämän tuotteen pienten lasten ulottumattomissa, kiitos.

Lisätiedot

  • EAN: 6430051821424
  • Ainesosat: Ainesosat:
    Aprikoosinsiemenet*
    * = Luomulaatua.
  • Alkuperämaa: Sveitsi
  • Tuotetyyppi: Muut ravintolisät
  • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, luomu, superfood, vegaaninen