Tietoa Ruohonjuuressa myytävistä Herbatint-kestoväreistä

Sosiaalisessa mediassa on viime aikoina ollut esillä keskustelua Ruohonjuuressa myytävistä Herbatint-kestoväreistä.

 

Asiakkaidemme palaute on meille ensiarvoisen tärkeää ja haluammekin kiittää Kemikaalikimara -blogin Anja Nysteniä tärkeän aiheen esille nostamisesta. Selvittelimme asiaa tehtaalta asti ja tässä HERBATINT-KESTOVÄRIT tavarantoimittajan vastaus asiaan:

 

Herbatint-nimen takana on perustajan intohimoinen kiinnostus kasveihin ja hiusväreihin. Oppinsa hän sai kuuluisalta sveitsiläiseltä herbalistilta, joka kuollessaan testamenttasi oppilaalleen koko elämäntyönsä; suvun hallussa olleet tutkimustulokset sekä reseptit.

 

Italialainen Michele Albergo perusti Herbatintin jo vuonna 1960. Silloin vihreät aatteet olivat vielä suurimmalle osalle tuiki tuntemattomia niin kosmetiikan kuin kaiken muunkin osalta. Michele oli siis tuolloin edellä aikaansa huolehtiessaan kemikaaleista ja ympäristöstä. Heti alusta alkaen hänen tähtäimessään oli lähteä kehittämään mahdollisimman turvallisia kestovärejä. Vuonna 1970 hän onnistui tekemään maailman ensimmäisen ammoniakittoman kestovärin. Koko yrityksen filosofia on alusta lähtien fokusoitunut turvallisempien kestovärien valmistamiseen sekä ekologiseen toimintaan. Yhä useampi ihminen värjää hiuksensa 100 % kasviväreillä, mutta moni haluaa ehdottomasti pysyä kestoväreissä. Herbatint on tässä tapauksessa paras ja turvallisin valinta

 

Vähemmän kemikaaleja

 

Herbatint-värit ovat pienellä kemikaalimäärällä valmistettuja kestovärejä. Niistä on pystytty poistamaan paljon ärsyttäviä, herkistäviä tai hiuksia ja päänahkaa kuivattavia kemikaaleja ja niissä on käytetty minimaalinen määrä väriaineita. Silti värjäystulos on erittäin hyvä. Värit valmistetaan ilman ammoniakkia, resorcinolia, parabeeneja, hajusteita ja alkoholia. Herbatintia pidetäänkin kaikkein luonnollisimpana kestovärien vaihtoehtona. Ranskalainen ”60 Million Consommateurs” lehti teetti tutkimukset 18 eri valmistajan luonnonmukaisempana vaihtoehtona markkinoiduille kestoväreille. Herbatint valittiin näiden testien perusteella parhaaksi ja kaikkein turvallisimmaksi kestoväriksi.

 

Herbatint-kestovärit

 

Suomen Herbatint värivalikoimista löytyy 25 kaunista värisävyä. Kasvivärien uranuurtaja Herbatintin yli 40 vuotta kestäneen suosion takana on vuosikymmenien kokemus, loistava laatu ja turvallisuus. Turvallisuus on saavutettu huolellisella raaka-aineiden laadunvalvonnalla, valmistustapojen tarkalla standardoinnilla sekä hyödyntämällä mikrobiologisten ja toksikologisten analyysien antamaa tietoa yhdistämällä ne uusimpaan teknologiaan.

 

Herbatint-tuotteita ei ole testattu eläimillä ja ne on PETA- ja FSC-sertifioituja sekä Vegan Society-rekisteröityjä Britanniassa. Tuotteet ovat gluteiinittomia. Väreissä käytetyt kasviuutteet ovat luomusertifioituja.

 

Herbatint läpäisi herkän ihon testit

 

Herbatintin valmistaja Antica Erboristeria S.p.A on panostanut vuosikaudet tuotteiden turvallisuuteen. Herbatint on ainoa markkinoilla oleva kestoväri, jolle on teetetty ja joka on läpäissyt herkän ihon testit. Testitulosten perusteella niitä voidaan suositella myös herkkäihoisille.

 

On kuitenkin huomioitava, että kestovärejä ei vielä osata valmistaa ilman PPD:tä (Parafenyleenidiamiini). Tälle ainesosalle ei ole keksitty korvaavaa ainesosaa. EU lainsäädännössä PPD:lle on määritelty enimmäismäärä, joka saa olla hapetteen ja värin sekoitteessa 2 %. Herbatintin väreissä tämä määrä on keskimäärin 0,37 % ja suurimmillaan 1 %.

 

Ajan kuluessa osa ihmisistä herkistyy Parafenyleenidiamiinille ja siksi asiakasta kehotetaan tekemään herkkyystesti aina ennen värin levitystä. Hiuksia ei saa värjätä, jos hiuspohja on ärtynyt, käyttöohjeet on luettava tarkkaan. Herbatintin värjäysvälisuositus on 5 vkoa. Mitä herkempi iho, sen tarkempana tulee olla värjäysten kanssa: noudattaa annettuja vaikutusaikoja, värjäysvälejä ja kuunnella oman ihon reagointia.

 

Herbatint on onnistunut värien koostamisessa siten, että ne värjäävät hiukset, mutta eivät tartu hiuspohjaan. Väri on helposti pois huuhdottavissa. Monet värit tarttuvat hiuspohjaan ja pysyvät pitkään huuhtelusta ja pesusta huolimatta. Näin ollen ne vaikuttavat iholla pahimmillaan usean päivän ajan ja siten aiheuttavat enemmän ärsytystä.

 

Herbatintia myydään 40 maassa ja kaikista maista yli 40 vuoden aikana tulleen palautteen mukaan monet muista väreistä reaktioita saaneet ovat käyttäneet Herbatintia ongelmitta. Monet Herbatintin maahantuojat ovat päätyneet ensin itse käyttämään omien ongelmiensa takia näitä värejä ja avun saatuaan ovat ryhtyneet myös niiden maahantuojiksi.

 

Palkinnot

 

2016 - BEST OF NATURAL BEAUTY AWARDS - BETTER NUTRITION (USA)

Herbatint valittiin vuoden tuotteeksi sen loistavan laadun takia. Sitä suositeltiin itsehoitotuotteiden ”must have” ostoslistalle.

 

Värit on palkittu mm. 2 kertaa ALIVE AWARDS – palkinnolla. Tänä vuonna Herbatint-värit palkittiin tuhansien kuluttajien ja jälleenmyyjien valitsemana 2015 suosikkituotteeksi. Ne palkittiin Vuoden erinomaisena ja innovatiivisena tuotteena Personal Care and Natural Beauty luokassa. Valinnan perusteena oli Herbatint kestovärien hellävaraisuus ja tehokas koostumus, jolla saadaan luonnollisen täydellinen harmaanpeitto hiuksiin.

 

Herbatintin 8 luomuyrttiuutetta

 

on valittu erityisesti ravitsemaan ja suojamaan hiuksia ja päänahkaa, luomaan väriin intensiivisyyttä sekä antamaan pitkään kestävän ja luonnollisen värjäystuloksen.

Aloe Vera: Suojaa ja ravitsee hiusta värjäyksen aikana

Limnanthes Alba (Meadowfoam) Hilppa: Kosteuttaa ja lisää hiusten kiiltoa

Betula Alba (White Birch) Koivu: virkistää ja rauhoittaa

Cinchona Calisaya: vahvistaa ja suojaa päänahkaa

Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Taikapähkinä: Runsaasti flavonoideja sisältävä, suojaa päänahkaa

Echineacea Angustifolia Auringonhattu: puhdistava ja kosteuttava

Julglans regia (Walnut) Saksanpähkinä: syventää väriä, puhdistaa

Rheum Palmatun (Rhubarb) Raparperi: tehostaa väriä ja hoitaa ihoa

 

Miten siis Herbatint eroaa markettiväreistä?

Herbatintin perustaja, Michele Algergo loi ensimmäisen ammoniakittoman kestovärin.

Yrityksen ideologia on perustamisesta lähtien ollut luoda turvallinen kestoväri niille ihmisille, jotka haluavat kestovärejä käyttää. Kaikille eivät kasvivärit sovellu tai he eivät saa niillä haluamaansa tulosta aikaan.

 

Turvallisuus on saavutettu huolellisella raaka-aineiden laadunvalvonnalla, valmistustapojen tarkalla standardoinnilla sekä hyödyntämällä mikrobiologisten ja toksikologisten analyysien antamaa tietoa yhdistämällä ne uusimpaan teknologiaan.

 

Koostumusta on kehitetty 40 vuoden ajan aina vain hellävaraisemmaksi hyödyntäen uutta tietämystä, kokemusta ja teknologiaa.

 

Väreissä käytetyt luomuyrttiuutteet on valittu ravitsemaan ja suojamaan hiuksia ja päänahkaa, luomaan väriin intensiivisyyttä sekä antamaan pitkään kestävän ja luonnollisen värjäystuloksen.

Yrttiuutteiden ja värikoostumuksen ansiosta väri ei tartu hiuspohjaan vaan hiuksiin. Väri on helposti pois huuhdottavissa. Monet värit tarttuvat hiuspohjaan ja pysyvät pitkään huuhtelusta ja pesusta huolimatta. Näin ollen ne vaikuttavat iholla pahimmillaan usean päivän ajan ja siten aiheuttavat enemmän ärsytystä.

 

Väriaineita ja muita raaka-aineia on käytetty mahdollisimman vähän, jolloin väri ei ole niin intensiivinen, vaan luonnollinen ja kemikaalialtistus pienenee.

 

Herbatint-tuotteita ei ole testattu eläimillä ja ne on PETA- sertifioituja ja Vegan Society-rekisteröityjä Britanniassa.

Tuotteet ovat gluteiinittomia.

Väreissä käytetyt kasviuutteet ovat luomusertifioituja.

FSC-sertifioituja

B Corporation sertifikaatti: https://www.bcorporation.net/

 

Herbatint on yksi harvoja yrityksiä, jolle on myönnetty B Corporation sertifikaatti. Kyseessä on kansainvälinen sertifikaatti, jonka kantavana ajatuksena on se, että yrityksen ei tule toimia vain osakkeenomistajien hyötynäkökanta ohjenuoranaan, vaan yrityksen tulee hyödyttää yhteiskuntaa ja saada hyvää aikaan. Yrityksillä on erittäin tiukat toimintakriteerit. Herbatintin uusi tehdas on rakennettu näiden kriteerien pohjalta siten, että kaikki ympäristövaikutukset on otettu huomioon vedenkulutuksesta lähtien. Rakennuksen sähkö saadaan hoidettua tehtaan katoille asetetuilla aurinkokennoilla. Tehdastoiminnassa joudutaan turvautumaan osittain normisähköön. Sertifikaatti edellyttää myös henkilökunnasta huolehtimisen.

 

Herbatintia myydään 40 maassa ja kaikista maista yli 40 vuoden aikana tulleen palautteen mukaan monet muista väreistä reaktioita saaneet ovat käyttäneet Herbatintia ongelmitta. Hiuksien kunto on huomattavasti parempi, ne ovat kiiltävämmät ja pehmoisemmat.

Monet Herbatintin maahantuojat ovat päätyneet ensin itse käyttämään värejä omien ongelmiensa takia ja avun saatuaan ovat ryhtyneet myös niiden maahantuojiksi.

 

Maahantuojan Hyvän Olon Maailman Tarjan terveiset:

 

Alussa harkitessani maahantuonnin aloittamista suhtauduin äärimmäisellä varauksella Herbatint-väreihin. Tutustuttuani yrityksen toimintaan ja kuultuani palautetta niin kuluttajilta kuin jälleenmyyjiltä värien laadusta ja hellävaraisuudesta, päätin lähteä maahantuomaan sarjaa. Omassa tuotevalikoimassani yritän etsiä aina tuotteen, jolla koen antavani asiakkaalle jotain lisäarvoa. Tarkoitukseni ei ole maahantuoda ja jaella tuotteita, jotka ovat vaarallisia. Mitä järkeä siinä olisi? Näiden värien kohdalla koen tarjoavani kestovärejä hakeville asiakkaille turvallisemman vaihtoehdon. Herbatintin henkilökunta on tehnyt 40 vuotta kehitystyötä näiden värien eteen käyttäen paljon rahaa ja kaiken tietotaitonsa niiden saamiseen siihen muotoon kuin ne nykyään ovat. Ekokaupat kuten Ruohonjuuri ja Ekolo myyvät näitä värejä samasta syystä kuin minä niitä maahantuon.

 

Haluan vielä kiittää Kemikaalikimaran Anja Nysteniä asian esiin nostamisesta. Näin saamme tämän väriasiakeskustelun pohjautumaan faktoihin. Anja tekee tärkeää valistustyötä suojellakseen suomalaista kuluttajaa. Sitä mekin haluamme tehdä. Jakaa oikeaa tietoa niin hänelle kuin hänen lukijoilleen.Kommentit

Aihki, 03-06-17 15:55:
Vai gluteiiniton hiusväri... kaikkea sitä. Laktoositonkin on varmaan?
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Liina, 03-06-17 12:43:
Ette te nyt oikein vakuuta.

Ei mua ainakaan kiinnosta, kuinka paljon aikaa ja rahaa Herbatintillä on jonkun tuotteen tekemiseen käytetty; se ei tietenkään takaa, että tuote on turvallinen. Käsittämätöntä venkoilua vedota johonkin 40 vuoden kehitystyöhön.

Tässäkin artikkelissa aika aika nolosti yritetään sivuuttaa se fakta, että Herbatintissä kuitenkin on superherkistäjä PPD:tä, ja keskitytään joihinkin yrtteihin.

Nolottaa lukea tämmöistä tauhkaa, ja vielä "oikeaksi tiedoksi" väitettyä.
Lähetetään...
Arvio: 4.8 / 5. Ääniä: 11.
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Lisää kommentti

* - pakollinen kenttä

*

*
*

Anna arviosi tälle blogiartikkelille

Lähetetään...
Arvio: 1.0 / 5. Ääniä: 8.
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.