Piparkakut ilman kananmunaa

2 dl siirappia
2 dl intiaanisokeria
250 g margariinia tai voita
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl maustepippuria
2 tl soodaa
10 dl puolikarkeita spelttijauhoja tai vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri, margariini ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä. Lisää sitten sekaan muut ainekset ja sekoita taikina käsilläsi tasaiseksi.

Anna taikina jähmettyä viileässä paikassa (kuten jääkaapissa tai parvekkeella) yön yli.

Ota taikinasta osa kerrallaan ja kauli kaulimella jauhoja apuna käyttäen levyksi. Painele levystä piparkakkumuoteilla piparkakkuja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista pipareita 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia piparkakkujen paksuudesta riippuen.