Gluteenittomat chia-mulberry-sconssit (10 kpl)

2 rkl pellavansiemeniä jauhettuna/ rouhittuna

2 rkl lucuma-jauhetta

2 rkl palmusokeria

1 dl mulberryjä

3 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä sulatettuna

2/3 dl vettä

2,5 dl riisijauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl laadukasta suolaa

1 dl mantelimaitoa tai muuta pähkinämaitoa

1,5 tl vaniljajauhetta

 

Lämmitä uuni noin 180-asteiseksi.
Sekoita vesi ja pellavansiemenjauhe keskenään ja siirrä sivuun 10-15 minuutiksi.
Sekoita keskenään lucuma, leivinjauhe, riisijauho ja suola.
Sekoita toisessa astiassa keskenään pellavansiemengeeli, palmusokeri, kookosöljy, vanilja ja mantelimaito voimakkaasti sekoittaen.
Lisää seokseen vuorotellen lucumaseosta ja mulberryjä hellästi taikinaa nostellen sekaisin. Älä vispaa tai vaivaa.
Tiputa reiluja lusikallisia taikinaa leivinpaperin päälle ja paista 17-20 minuuttia kunnes reunat ovat kultaisen ruskeita ja sconssit kypsiä sisältä. Tarjoile marjasoseen, hunajan tai cashew-kerman kanssa.



Resepti: Hanna Skyttä