Vaniljainen kuzu-vanukas (4:lle)

5 dl mantelimaitoa (kannattaa kokeilla Cocovin smoothie-baarista saatavaa, itsetehtyä! Voit valmistaa mantelimaitoa myös itse – maun huomaa kiisselin kermaisuudessa!)

maun mukaan hunajaa, riisisiirappia tai steviaa

ripaus laadukasta suolaa

2 tasaista rkl kanten-hiutaleita (agar-agar)

1,5 rkl kuzua + 2 rkl kylmää vettä

1 tl vaniljajauhetta (ei vaniljasokeria)

Sekoita mantelimaito, suola ja kanten (agar-agar) kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja sekoita noin 1 minuutin ajan.

Sekoita kuzu kylmään vesitilkkaan ja lisää koko ajan sekoittaen kiehuvan liemen joukkoon.

Keitä vielä noin 1-2 minuuttia, siirrä pois levyltä ja lisää vanilja.

Jaa neljään annoskulhoon ja siirrä kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi. Tätä vanukasta voit nauttia sellaisenaan, marjojen kera tai käyttää esimerkiksi kakkujen, tuulihattujen, piirakoiden tms täytteenä.

 
Resepti: Hanna Skyttä