Trendijuomat esittelyssä - juo taas itsesi entistäkin ehommaksi!

Kun aurinko pian porottaa pilvettömältä taivaalta ja kesäpäivät ovat keskuudessamme, juomahommista kannattaa pitää hyvää huolta.  Ruohonjuuresta löytyy varsin edustava kimara kukkeita kulauteltavia,  jotka kannattaa ottaa käsille, kun nestehukka vaanii. Älä siis päästä oloasi uuvahtamaan, vaan kippaa kitusiisi tämän kesän trendikkäimpiä juomia!

KAKTUSVESI

Trendijuomien ykköseksi tituleerattu kaktusvesi sammuttaa janosi terveellisemmällä tavalla. Huikean herkullisesti kroppaa nesteyttävä kaktusvesi on parhaimmillaan kylmänä nautittuna. Kookosveden tapaan kuin kaktusvesi on luonnon oma urheilujuoma, jonka avulla melkeinpä ampaisee kohti ääretöntä (tai sen yli)!

Kaktusvesi sisältää siis elektrolyyttejä, antioksidantteja ja mineraaleista mm. magnesiumia ja kaliumia. Magnesium- ja kaliumtankkaus on paikallaan esimerkiksi helteiden hehkutellessa tai urheilusuoritusten tuoksinassa.

Kaktusvesi on varsin vähäkalorinen viettelys - kaloreita kampeaa kaktusvedestä kitusiin noin puolet vähemmän kuin kookosvedestä. Kombuchan ja kookosveden vanavedessä eetteriin ampaissut kaktusvesi on miedon hedelmäisen herkullinen, luonnollinen mahtijuoma, joka saa nuutuneenkin kropan virkoamaan. Ruohonjuuren valikoimista löytyvä True Nopal -kaktusvesi ei tietenkään sisällä lisättyä sokeria tai muitakaan lisäaineita.

Truenopalin kaktusveden ainesosa, Nopalin kaktus, kasvaa yhdellä maailman kuumimmista ja kuivimmista seuduista. Vuosisatojen ajan Sonoran aavikon liepeillä asuneet ihmiset ovat hyödyntäneet Nopalin kaktuksen virvoittavaa voimaa!

CHIA-JUOMAT

Onko helpoin tapa syödä chia-siemeniä juoda niitä? Vaikka omega-rikkaiden chia-siementen nauttiminen ei kovin vaikeaa ole myöskään puurojen tai vanukkaiden muodossa, ovat chia-siemenistä valmistetut voimajuomat oitis sujahtaneet suureen suosioon terveystietoisten ihmisten keskuudessa.

Ruohonjuuren kylmäkaappeja komistavat kahden sarjan chia-juomat: hinnaltaan huisin edulliset Chia Humaran Chia-juomat sekä koostumukseltaan vielä monipuolisemmat, luomuaineksista loihditut Voelkelin chia-smoothiet.

Chia on vatsaansa vaalivien ja myös urheilijoiden ja voimailijoiden ruokavaliossa tärkeä supersiemen. Chia merkitseekin maya-intiaanien kielellä voimistamista ja vahvistamista. Buustaa sinäkin kroppasi entistä ehommaksi näppärästi näitä pontta tuovia puhtijuomia kulauttelemalla!

VINKKI: Jokunen aika sitten huhu kertoi, että jenkkijulkkisten parissa suurta huutoa oli lisätä vesipulloonsa chia-siemeniä teelusikallinen tai pari. Tuon hiukan geeliytyneen voimaveden vahvistamana nälän sanomaan pysyvät ketterästi loitolla ja energiaa  riittävän tasaisesti isompienkin haasteiden selättämiseen. Kannattaa kokeilla!

HAPATETUT JUOMAT

Koska suolisto on toiset aivomme, vaalii monikin tuon elintärkeän elimistön osan kuntoa kuin kukkaa kämmenellään. Suolisto onkin täynnä varsin uutteria pikkuapulaisia, joita maitohapatetun suuhunpantavat ravitsevat ihanteellisella tavalla.

Klassikkomaineeseen kiirineen Boris-juoman rinnalla hapatettujen juomien trendiä vahvistavat kevään korvilla Ruohonjuuren hyllyille matkanneet Voelkel-vihannesmehut, joiden terveyshyödyt on kohotettu uuteen potenssiin maitohappokäyttämisen avulla. Lempeän ja uskomattoman pehmeän maun omaavat punajuuri-, hapankaali- ja porkkanamehut kannattaa siis toden totta toivottaa tervetulleeksi päiviänsä parantamaan!

MAGNESIUM-VESI

Ounasteltavasti ravintoasiantuntija Toma Stankevitschin keksimä magnesiumkikka tuo puhtia yhä useamman arkeen! Hommahan menee näin: lisää muutama rae Nordic Health -sarjan magnesium-kylpyhiutaleita vesipulloosi ja nauti mutkattomasti mineralisoitua vettä pitkin päivää! Magnesium-hiutaleen voi vaihtoehtoisesti sujauttaa myös suuhunsa liukenemaan - maku on yllättävän lakritsimainen.

Korkealaatuisuutensa ansiosta kosolti mainetta niittäneet Magnesium-kylpyhiutaleet ovat maailman puhtaimmaksi kehuttua magnesiumia, joka louhitaan 2,5 kilometrin syvyydestä, yli 250 miljoonaa vuotta vanhasta Zehcstein-merestä. Nämä magnesiumhiutaleet ovat totta tosiaan niin puhtaita, että niitä voi jopa syödä - tai tässä tapauksessa juoda.

Nordic Healthin magnesiumhiutaleita myydään Ruohonjuuressa kilon säästöpakkauksessa, josta riittää vesipulloon pantavaksi varsin pitkäksi ajaksi. Saman pussin hiutaleita kannattaa kokeilla myös jalkakylpyihin, koska magnesiumhiutaleet auttavat myös lihasten palautumisessa, puhdistavat kehoa ja poistavat raskasmetalleja. Magnesiumhiutaleilla rikastettu jalkakylpy (jollaisen muuten voit myös halutessasi ostaa Kampin Ruohonjuuren yhteydessä sijaitsevasta kauneushoitolastamme) virkistää väsyneet ja turvonneet jalat mm. treenien, matkustamisen tai seisoma-asennossa vietetyn työpäivän jälkeen. Magnesiumhiutaleiden rauhoittava vaikutus auttaa nukkumaan yöt kuin Ruusunen konsanaan.

KOMBUCHA

Vaikka kombuchoista ei olekaan vielä kehkeytynyt takavuosien kookosvesibuumin kaltaista superhittiä, kasvattavat nämä vatsaakin hellivät mahtijuomat suosiotaan tasaisesti.

Kombuchahan on vitalisoiva, hapattamalla valmistettu terveysjuoma, joka on viime aikoina noussut suureen suosioon etenkin vatsansa hyvinvoinnista kiinnostuneiden keskuudessa.

Uusimpian tulokkaita Ruohonjuuren kombucha-rintamalla ovat Captain Kombucha -merkkiset jalot janonsammuttajat, joita hyllyiltämme löytyy viittä erilaista. Kombucha on mainion maukas ja terveellinen vaihtoehto sokeri- ja kofeiinipohjaisille virvoitusjuomille. Sille kannattaa taatusti antaa tilaisuus!

 


TUOREPURISTETUT MEHUT

Tuorepuristetut mehut (ja etenkin vihermehut) ovat monen mielestä kaikkein tehokkain tapa avittaa elimistönsä hyvinvointia. Noissa elinvoimaa uhkuvissa juomissa onkin ihaltavan tehokkaassa muodossa kahmalokaupalla vitamiineja ja muita hyvinvointia avittavia aineksia.  Ruohonjuuren hyllyiltä voit kaapata kainaloosi Sun Juice- ja HeyDay-sarjojen mehunautintoja.

Tuorepuristetut HeyDay-mehut ovat 100 % luomuviljellyistä aineksista loihdittuja laatujuomia. Huolellinen kylmäpuristus ja vain parhaimpien, käsinpoimittujen luomukasvisten ja- hedelmien käyttäminen takaavat sen, että näissä juomissa kaikki vitamiinit ja mineraalit ovat visusti tallessa.

MELONIVESI

Uusinta uutta “kasvisvesirintamalla” on metkalta maistuva melonivesi. Herkullisen hedelmäinen What A Melon -melonivesi maistuu kesältä ja tuo jo tuoksullaankin veden kielelle. Melonivesi ei ole turhaa kulauteltavaa vaan se pitää sisällään kroppaa nesteyttäviä eletrolyyttejä. Me Ruohonjuuressa toivotamme lämpimästi meloniveden tervetulleeksi repertuaariamme rikastuttamaan!  

KOOKOSVESI

Jättimäisistä kookospähkinöistä antaumuksella valmistettu King-kookosvesi on monen mielestä kookosvesien aatelia - ja kookosvesibuumin “next level”. King-kookosvesi on tavallista kookosvettä vähemmän makeaa ja vähäkalorisempaa mutta koostumukseltaan ravinteikkaampaa. King-kookosvedet tekevät täyttä päätä tuloaan myös Ruohonjuuren juomakylmiöitä komistamaan.

OMENAVIINIETIKKAPOHJAISET JUOMAT

Jenkeissä trendi- ja terveystietoiset ovat jo kotvasen aikaa sammutelleet janojaan omenaviini- tai -siiderietikkapohjaisilla juomilla. Ne virkistävät mieltä ja kroppaa sekä tekevät hyvää suoliston tuikitärkeälle bakteerikannalle. Teemme parhaamme, että ensimmäiset omenasiiderietikkapohjaiset terveysjuomat saapuisivat Ruohonjuuren juomalaareihin alkavan kesän kynnyksellä.

Niitä odotellessa voit tottakai loihtia moisen juoman itse sekoittamalla 1-2 teelusikallista omenaviini- tai omenasiiderietikkaa vesipulloosi ja makeuttamalla koko komeuden vaikkapa hunajalla. Tätä juomaa voi toki maustaa mielensä mukaan esimerkiksi lempimehuillaan tai yrttiuutteilla.

Kommentit

ulla, 15-05-17 21:08:
Melonivesi on ehdottomasti ykkönen.
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Sari, 12-05-17 19:19:
Melonivesi ehdottomasti!
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Pia, 12-05-17 09:38:
Kaktusvesi
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Lisää kommentti

* - pakollinen kenttä

*

*
*

Anna arviosi tälle blogiartikkelille

Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.