Entsyymit ovat ruuansulatuksenkin pikkuapulaisia

Vaikka maltti on valttia, hiljaa hyvää tulee ja ahneenkin loppu on ennalta arvattava, saattaa notkuvien joulupöytien äärellä lipsahtaa ylensyönnin puolelle.

Kun kystä on kyllä ja jouluruokaa tarjoaa kunnon väki lukemattomia lajeja, on ruuansulatus kovilla. Mitä moninaisempi on sulatettavien kimara ja mitä isompi on annoskoko, sitä ahkerammin on ruuansulatusentsyymienkin paiskittava hommia.

Ruuansulatuksen pikkuapulaisten työtä voi helpottaa nauttimalla 1 tl - 1 rkl omenaviinietikkaa veteen sekoitettuna ennen aterioinnin aloittamista. Myös ravintolisinä ostatettavat ruuansulatusentsyymit tuovat huimaa helpotusta ruokapartikkeleiden pilkonnan taakkaan.Opens external link in new windowEnzymedican Digest Gold on "ylensyöjän ystävä", joka antaa ähkylle äkkilähdön!

Ruohonjuuren asiakkaiden ja henkilökunnankin keskuudessa suurta suosiota saavuttanut Digest Gold  on Yhdysvaltojen myydyin ruuansulatusentsyymi ja se on voittanut ja voittaa jatkuvasti palkintoja tällä saralla.

Lisä- ja täyteaineeton Opens external link in new windowDigest Gold on turpean olon vihollinen, joka saa ruuan sulamaan sutjakasti. Digest Gold tarjoaa luontaista voimaa aterioidemme käsittelyyn ruuansulatuskanavassa.

Asiakkaamme suosittelee:
"Opens external link in new windowEnzymedican Digest Gold on maailman paras ruuansulatusentsyymi! Kun yhden kapselin ottaa, on ähky ja turpeus vatsasta poissa ja olo on hyvä. Enää ei ruokailun jälkeen nuupahduta, vaan kropan toimintateho on katossa koko ajan!"
-Pertti, Helsinki

Henkilökuntamme suosittelee:
"Opens external link in new windowDigest Gold on kautta vuosien aina osoittautunut parhaaksi ensyymivalmisteeksi ikinä. Olen sen omakohtaisesti kokenut ja niin myös lukemattomat asiakkaamme vuosien varrella. Voin lämpimästi suositella, turvotukset vähenevät ja voit todennäköisesti käyttää lähes kaikkia kasviksia tämän jälkeen."
- Kati, Tampereen Ruohonjuuri
Mitkä ihmeen entsyymit?

Kropassamme suorastaan vilisee miljardeja entsyymejä - siis todellakin huomattavasti enemmän kuin Vilkkilässä kissoja.

Mutta mitä ne entsyymit oikein ovatkaan? No nehän ovat aineita, joiden tehtävänä on vilkastuttaa kehossamme kemiallisia reaktioita (ne toimivat siis katalyytteinä).  Pikkuruiset, moninaiset entsyymit pitävät majaansa kaikkien solujemme sisällä. Entsyymit suurena tekijänä kehon kemiallisissa reaktioissa.

Jos kropassamme ei olisi entsyymejä lainkaan, tapahtuisivat kaikki kehomme kemialliset reaktiot liian hitaasti, jolloin soihdut ns. sammuisivat taatusti.

Jotta entsyymitoiminta kehossamme kukoistaisi, pH-arvon, lämpötilan sekä suolapitoisuuden pitää olla kohdillaan. Jos asia ei ole näin, entsyymit passivoituvat eikä silloin kunnian kukko laula!

Yksi entsyymien päähommista kehossamme on ruuan pilkkominen - sen varmistaminen, että elimistömme saisi nauttimiemme aterioiden tärkeät ravintoaineet hyötykäyttöön.

Ruoansulatusentsyymejä erittyy ruoansulatuskanavasta (mahalaukku, suolisto ja haima) ja juurikin nämä tuikitärkeät entsyymit pilkkovat ravintoa pikkuruisiksi palasiksi.

Kommentit

Ei kommentteja
Lisää kommentti

* - pakollinen kenttä

*

*
*

Anna arviosi tälle blogiartikkelille

Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.