Tee mitä teet - mutta tee se ollen läsnä!

Julkaisemme ilolla Eevi Vepsän kirjoituksen, joka käsittelee tunteita, syömistä - ja tunnesyömistä. Lukaise - ja oivalla!

Tunteet ja syöminen ovat ihania asioita- tunteisiin syöminen taas ei niinkään.

Tykkään siitä lauseesta, että mitä teetkin, niin tee se sitten täysillä läsnä.

Uskon myös, että jokainen meistä on vastuussa siitä, mitä meillä on elämässämme, nyt ja tulevaisuudessa. Oli sitten kyseessä oma toiminta, tunteet tai tavat. Samalla uskon, että tämä on todella vapauttavaa – sillä voimme aina vaikuttaa omiin kokemuksiimme, tuntemuksiimme ja toimintaamme. Jos päätät rentoutua – rentoudu. Älä käytä sitten aikaasi sohvalla ajatellen ” ei pitäisi, en saisi” ,tms. Jos päätät liikkua, nauti siitä.

Tee mitä teet - mutta tee se tietoisesti. Olet itse toimintasi valinnut- ja sinulla on lupa nauttia siitä!

Paljon näkee ja kuulee ihmisistä, jotka kärsivät huonosta omastatunnosta päivittäin, liittyen millon mihinkin, esim. syömiseen. Tunnustan itsekin käyttäneeni aikoinaan paljon aikaani turhaan märehtimiseen. Onneksi kyllästyin :)  

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi kuinka paljon ruoan miettiminen kuluttaa aikaasi? Entä huonossa omassatunnossa ja itsesyytöksissä oleminen? Entä niiden asioiden miettiminen, joita on tehnyt tai joita on jättänyt tekemättä? Me ihmiset olemme onneksi vapaita tekemään omat päätöksemme, ja ajankäyttäminen edes ajatuksissaan huonoon omaantuntoon tai turhaan murehtimiseen ei ole ehkä fiksuinta. Miksikö? Huonolla mielellä tulee helpommin tehtyä huonoja valintoja. Hyvällä mielellä teemme parempia valintoja,oli kyse sitten syömisestä tai mistä hyvänsä :) 

Syöminen on loppupeleissä aina tietoinen päätös, vaikka usein emme ehkä koe että ”valitsen syödä juuri tätä, juuri nyt ja minulla on vielä tämän syötyänikin hyvä mieli”.

"Minun pitäisi liikkua, minun ei pitäisi tehdä näin tai näin?" "Pitäisi -ajattelu" ei ehkä toimi parhaiten, jos voi mielummin ajatella: "Haluan, Aion, tai Minun olisi Hyvä."

Ainoa mikä on, on tämä hetki- ja siihen pystyy onneksi helposti itse vaikuttamaan, juuri NYT.

Entä, jos ajattelet että haluat olla virkeä ja energinen - teet luultavasti parempia valintoja itsellesi, ihan kaikilla tavoilla.

Haluan jakaa muutaman käsittämättömän helpon ja toimivan vinkin, jonka avulla moni ainoastaan saa apua esim. painonpudotukseen, omaan hyvinvointiin ja virkeyteen, mutta mikä tärkeintä siihen, että huono omatunto ei vie enää aikaa.

Näiden kysymysten avulla otat syömisen omiin käsiisi.Sinä vastaat itse jokaisesta toiminnastasi tai toimimatta jättämisestäsi. Kukaan meistä tuskin haluaa tietoisesti tehdä itseään vastaan tai tuottaa itselleen kurjaa mieltä.

Kehoitan sinua kysymään itseltäsi ainakin muutaman viikon ajan ennen jokaista ateriaa alla olevat kysymykset:

  • Onko tämä hyvä vai huono valinta?

Uskon että tiedät kyllä, antaako valintasi sinulle virkeyttä vai väsymystä. Jos sinulla on kehosi suhteen joku tavoite, voit myös hyvin kysyä viekö tämä valinta sinua kohti tavoitettasi.

HUOM! En tarkoita että aina tulisi tehdä Hyvä valinta, mutta teet tietoisen valinnan. Silloin kuin teet ei niin hyvän valinnan- teet sen tietoisesti, ja aidosti nautit siitäkin ruoasta :) Sinulla ei ole aikaa käyttää turhaan murehtimiseen. Tee 80% ajasta itsellesi hyviä valintoja.

  • Voinko syödä tämän hyvillä mielin - ja olla käyttämättä aikaani myöhemmin huonoon omaantuntoon?
  • Mitä päätätkään syödä, teet sen tietoisesti, ja päätät samalla, että aiot olla hyvällä mielellä valinnastasi jälkeenpäinkin.
  • Mitä nyt oikeasti kaipaan? (ravintoa, läheisyyttä, rakkautta, hyväksyntää, mielekästä tekemistä, rentoutumista, kiitosta, tms.)
  • Kaikkeen toimintaan on olemassa joku positiivinen aie, esim. moni tunnesyöjä kaipaa oikeasti rentoutumista tai mielekästä puuhaa, mutta syö tottumuksesta. Kun olet rehellinen itsellesi, tiedät mitä aidosti tarvitset- eikä syöminen sitä tarvetta luultavasti täytä. Syöminen on tapa, mutta yhtä nopeasti kuin opimme näitä ”ei-palvelevia tapoja” opimme uusia, hyviä tapoja, jotka palvelevat vielä vuosienkin päästä.

Kokeile, ja huomaat että kun otat syömisen omalle vastuullesi ja vapaudellesi- on helpompi tehdä hyviä valintoja :)

Minulla meni joskus aikaa mielettömästi huonoon omaantuntoon “jos olin syönyt mielestäni huonosti”. Iteppähän sen ruuan olin suuhuni laittanut - ja olisin voinut päättää toisinkin. Jälkikäteen harmittelu on tuskin ketään vienyt eteenpäin -  varsinkaan jos niissä ajatuksissaan jää vielä kierimään. Eli eteenpäin! Ennen kuin syö, voikin vaikka kysyä itseltään: “onko tämä kaikilla tavoilla hyvä valinta?” - eli esim. saanko ruuasta virtaa ja virkeyttä , ja olen tämän syötyäni hyvällä mielellä?” “viekö tämä valinta minua kohti tavoitettani”? tms.

En tarkoita , että syömisestä tulee ottaa stressiä, ei missään tapauksessa, mutta se stressi jonka oli saattanut aiheuttaa itelleen myöhemmin omantunnon tuskissa, on helposti poistettavissa muutamalla simppelillä kysymyksellä . On enempi läsnä, missä onkin. Jos päättää syödä “ei parhaalla tavalla” , so what? Tekipähän sen tietoisesti, ja kokee että Tämä on mun valinta. En usko, että kellään meistä on loppupeleissä aikaa käyttää omantunnontuskiin, jos samalla rahalla ja vaivalla voi nauttia ja olla - siinä missä onkin valinnut olla .

Nlp:ssä on tehokkaat kikat ja harjoitukset, miten rajoittavista tavoista ja käyttäytymisestä voi päästä eroon, nopeastikkin. Mihinkään , mikä ei palvele, ei todellakaan tarvitse tottua. 

Nlp-opistolla alkaa taas suosittu Aitoa energiaa painonpudotusryhmä tammikuussa ,katso lisää ja ilmottaudu mukaan: http://www.nlp-opisto.fi/hyvinvointi/p_aitoaenergiaa.php

Täältä voit kattoa lisää mm. yksilövalmennuksistamme ja koulutuksistamme:

www.nlp-opisto.fi/hyvinvointi/index.php

http://www.nlp-opisto.fi/hyvinvointi/p_henkilokohtaisesti.php

Kommentit

Juancarlos, 14-09-14 01:42:
What a super time! There are five other burger cootccnions including the "Mitraillette" Best Hangover Sandwich which is a hamburger topped with fries, sauteed onion and ketchup inside a baguette. I'm intrigued to say the least! Well, thanks Dave and Cara. This conquest definitely lived up to it's name. Patrick
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Gulmira, 21-02-13 21:17:
Om jag dricker te?? Jag LEVER te!Och jag he5ller vegelirkn med dig, pe5ste kan bara dra se5 le4nge som det tar att springa ff6rbi koppen med tepe5sen. Detta beror pe5 att det tillverkas av finkrossade teblad med smak- och fe4rg(!)tillsatser. Ne4e, lf6sviktste e4r se5 mycket mer f6verle4gset i smak och arom! De4r kan man le5ta dra le4ngre. Mest ff6rsiktig bf6r man vara med grf6nt te, drar det mer e4n 3 min blir det beskt.Om du gillar te, kolla ge4rna in min blogg och min tebutik www.tefrossa.seKramLena
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Nevea, 20-09-12 20:46:
BS low - rationality high! Really good aesnwr!
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Edwin, 01-03-12 23:14:
Awww, so sorry about Phoebe. This is when I am glad that I work from home so no one tignhs I'm weird when I randomly break into tears throughout the day (and week ).
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Hines, 02-12-11 08:16:
I don't know who you wrote this for but you heelpd a brother out.
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Lisää kommentti

* - pakollinen kenttä

*

*
*

Anna arviosi tälle blogiartikkelille

Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.