Väriä elämään!

Julkaisemme tussit sauhuten Hanna Skytän kirjoituksen värien ja värittämisen iloista

LUOVUUS KUKOISTAMAAN VÄRIEN JA SMOOTHIEN KAUTTA!

Rakastan värejä ja vuodenajasta riippumatta pukeudun lähes aina pinkkiin, turkoosiin, omenanvihreään, siniseen tai kaikkien näiden iloiseen sikermään. Kynteni ovat usein lakattu punaisiksi tai pinkeiksi – luonnolisilla kynsilakoilla tietenkin. Kotini sisustus on valkoinen, jota raikastan erilaisilla pienillä väripilkuilla mielilalani mukaan. Lautasellanikin on usein värien sinfonia, vaikka kehoni hyrrää myös mustille ruuille; merilevälle, mustille seesaminsiemenille, lakritsinjuurelle...

MEDITATIIVISTA VÄRITTÄMISTÄ

Nyt väri-innostukseni on saanut uuden ulottuvuuden – harrastan värittämistä! Kipinän tähän sain vieraillessani Kamalaya Health Resortissa Thaimaassa (www.kamalaya.com). Siellä bungalowini vakiovarustukseen ei kuulunut televisiota, mutta sen sijaan iltapuuhasteluun tarjottiin mandala-taulua ja aikuisten mandala-värityskirjoja[1]. Ensin ajatus V-Ä-R-I-T-T-Ä-M-I-S-E-S-T-Ä sai minut nauramaan itsekseni ja tuntui todella hassulta ottaa värikynät käteen. Tunnistin jopa jännittäväni! Retriitin lopussa olin kuitenkin värittänyt joka päivä ja saavuttanut noina hetkinä lähes joogatunteja syvemmän rauhoittumisen asteen ja meditatiivisen tilan. Oliko se väriterapian vai itse mandaloiden vaikutusta? VÄRI- JA SMOOTHIETERAPIAASuomeen palattuani en löytänyt mandala-tauluja, mutta löysin jotain aivan yhtä ihastuttavaa: Anne Peltolan Aikuisten värityskirjat (http://www.wsoy.fi/index.jsp?c=/product&isbn=951-0-35579-8), joihin olen täysin koukussa. Teemat ovat hauskoja ja aikuisten elämästä, ja kirjoissa on jopa drinkkiohjeita, joita voi soveltaa ihaniksi, kehon hyrräämään saaviksi superjuomiksi! Alkoholiakaan ei tarvita, kun apuun tulevat nyt myös Ruohonjuuren kuukauden tarjouksessa olevat granaatiomenamehu sekä marjajauheet, jotka muodostavat varsin orkestraalisen sinfonian yhdistettynä uusiin kookos-riisimaitoon ja superfoodeihin, värikkäisiin hedelmiin... Tuloksena kehon ja mielen ylärekisteriin virittävä smoothie! Aivan kuten värittäminenkin, on smoothien tekeminen varsin luovaa puuhaa – älä anna sisäisen höpöttäjäsi määrätä, mitä smoothieen “kuuluu laittaaa” vaan sovella, innostu, kokeile – oivallukset syntyvät pakottamatta ja omaehtoisesti! Uppoudu smoothieterapiaan!

TIRKISTELYÄ JA LAATUA

Värittämisen makuun päästyäni olen villiintynyt myös piirtämään hahmoille varjonyrkkeilijöitä, viiksiä, koristeellisia kynsiä... Erityisen hauskaa on myös tirkistysreikien tekeminen! Tirkistely on muutenkin yksi lempipuuhistani – rakastan killitellä ja ihmetellä maailman menoa sekä haistella kaikenlaisia uutuuksia ja tredenjä maailmalla. Yksi viimeaikoina nuuskimistani trendeistä on laatu. Vaikka superfood-tarjonta Suomessa onkin ollut varsin laadukasta jo tähänkin asti, on se nyt saanut aivan uuden dimension, kun Puhdistamo on tuupannut tuotteensa kaikkien ulottuville kivijalkakauppoihin! Ruohonjuuresta kaappasin heti mukaani kuukauden tarjouksina ollutta tocotrienolsia ja pakurikääpää, joista aion inspiroitua tekemään kehon maagisen nosteeseen kohottavan juoman, jonka tulen jakamaan kanssanne seuraavassa blogissani! Kun samaisessa juomassa yhdistyy pakurikäävän lähes maagiset terveysvaikutukset, ei superjuomatermikään tee oikeutta tälle syysdrinksulle! Mikäli et malta odottaa seuraavaan blogiini asti, kannattaa pakurikäävästä keitellä pakkauksen ohjeen mukaan teetä tai lisätä sitä esimerkiksi raakasuklaan joukkoon tai smootheihin!

TUSSIT JA SMOOTHIET KULKEVAT MUKANA

Lisäpisteitä väritysharrastus saa siitä, että sitä voi harrastaa niin rannalla, junassa, kylvyssä, tylsän palaverin aikana kuin teekupin tai viinilasin äärelläkin. Yksin tai yhdessä. Eikä se ole harrastus, jossa tarvitsisi hikoilla! Tutkimusten mukaan värittäminen lisää myös luovuutta ja rauhoittaa. Värittää voi myös kajaleilla ja huulipunilla, koska kirjan sivut ovat niin paksuja, ettei niistä tuhdeimmatkaan meikit, tussit, kahvi tai teetkään mene läpi! Olenkin alkanut kutsua värityskirjojani urbaanin naisen mandaloiksi, sillä niiden parissa voin todella hiljentää vikkelää mieltäni ja kokea melkoisia flow-tiloja: uppoutumista, keskittymistä ja ajantajun hämärtymistä. Rentoutumista ja (itsekseni) naurua. Ja kuinka ollakaan: kaikki samat positisiiviset adjektiivit, joilla juuri värittämistä kuvasin, sopivat myös smootheihin ja laadukkaaseen ruokaan: siitä voi nauttia yksin tai yhdessä ja se kulkee myös kätevästi mukana! Voit valmistaa smoothien aamulla ja laittaa sen esimerkiksi Sigg-pulloon (saatavilla Ruohonjuuresta), joka on turvallinen vaihtoehto muoville eikä edes hedelmäsmoothien hapot liuota siitä kemikaaleja tai partikkeleita juomasi joukkoon. Näin smoothie kukee mukanasi kätevästi nautittavaksi myöhemmin päivällä!Smoothien parissa ei myöskään tarvitse hikoilla, se on helppoa “ruuanlaittoa”. Vaan usein smoothiet ovat kuitenkin niin energisovia, että hikoilu tulee melkein pakoksi sen juomisen jälkeen: keho kun sanoo, että energiaa olisi nyt tarjolla puuhasteluihin! Näin kävi myös itselleni tämän iltapäiväisen smoothieni jälkeen, ja illan Bikram-joogatuntiani odotellessa taidankin mennä nauttimaan luonnon väriterapiasta harava kädessä ja mieli täynnä väriä! Iloista, värikylläistä lokakuun alkua! Ps Voit ladata ilmaisia mandalakuvioita väritettäväksesi osoitteesta www.free-mandala.com ja www.coloringcastle.com/mandala_coloring_pages.html[1] Sana mandala (मण्डल) on sanskritin kieltä ja tarkoittaa ympyrää, keskusta tai yhteyttä. Mandaloita löytyy kaikista kulttuureista ja kaikista uskonnoista. Tunnetuimpia ovat buddhalaisten, hindujen ja Amerikan intiaanien mandalat, mutta yhtälailla kristillisen kulttuurin romaanisten ja goottilaisten kirkkojen ruusuikkunat, kuten myös kukkien terälehtien kerääntyminen pyöreän keskustan ympärille, lumihiutaleen symmetrisyys, pyöreiden hiekkalabyrinttien risteävät polut ja Australian aboriginaalien kiviasetelmat luetaan mandaloiksi. Jopa auton ratti voi toimia mandalana!

Teksti: Hanna Skyttä

Kommentit

Coloring, 31-03-16 07:21:
Nice Article.....

Here are some <a href="http://www.786coloring.com/category/coloring-pages-for-kids">coloring pages for kids</a>
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Norman, 16-03-12 12:29:
It can be useful. I ludwon't have stuck with it for 8 years if it was completely useless. I just found that its proponents (like proponents of anything) over promised and under delivered.Alternative health care providers also don't seem to know when they are in their circle of competence and when they are not. This is not just limited to them, but I found this to be a big thing where a provider could help me with one thing and then claim to be able to help me in other areas where they were clueless.
Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.
Lisää kommentti

* - pakollinen kenttä

*

*
*

Anna arviosi tälle blogiartikkelille

Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.