Pakuritee - silkkaa taikuutta?

Siitä on melkein kymmenen vuotta kun sain ystävältäni jotain salamyhkäistä ainetta sisältävän pienen alumiinipussin. Pussin sisällä oli kaakaonibsin kokoisia tummanruskeita palasia joita saamani ohjeiden mukaan piti liottaa kuumassa vedessä, jotta palasista saisi uutettua niiden sisältämät taikavoimat suoraan juomaveteen! Taikavoimiin kuului vaikka mitä, mutta lyhyesti sanottuna saamani aine oli yksi antioksidanttirikkaimmista kasveista planeetallamme. Enkä ennen sitä ollut kuullut siitä yhtään mitään.

Pakurikäävän voimista löytyy yhtä ja toista väittämää, mutta se on siitä poikkeuksellinen luonnon tarjoama elintarvike että sen sisältämästä tehosta on ihan tieteellistäkin näyttöä. Sen lisäksi että se sisältää huikean määrän antioksidantteja immuunipuolustuksemme tueksi, sen tehoa tutkitaan muun muassa syövän karkottajana ja ennaltaehkäisijänä. Toki se sisältää vielä aineita joiden vaikutusta ei varmuudella tiedetä ja tutkittavaa on vielä paljon mutta monissa kulttuureissa pakurikääpää on käytetty lääkinnällisiin tarkoituksiin jo satoja vuosia ilman suurempia katastrofeja joten ei se vaarallista näyttäisi olevan.

Nykyään pakuriteen tekeminen on sikamaisen helppoa – pussi kuumaan veteen ja se on siinä - ei tarvitse varoa pakurinibsien joutumista suuhun... CoCoVilta löytyy kaksi suosikkimakua, lakritsi ja sitruuna-inkivääri. Ei ollenkaan huono sillä satun pitämään lakritsista, sitruunasta ja, kyllä: inkivääristä! Samalla lailla kuin aikoinaan käytin pakurikäävän palasia uudestaan ja uudestaan, teepussejakin voi käyttää kunnes niistä ei enää irtoa väriä veteen. Jos joisin kahvia, kokeilisin ehdottomasti myös pakurikahvia!

Kirjoittaja: Kristian Ijäs

Kuva: Satu Ijäs

Kommentit

Ei kommentteja
Lisää kommentti

* - pakollinen kenttä

*

*
*

Anna arviosi tälle blogiartikkelille

Lähetetään...
Ei arviota vielä. Ole ensimmäinen ja anna tähtesi!
Klikkaa tähtiä antaaksesi arviosi.